Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Όταν συγκινούσε με όσα έλεγε για τη Μελίντα
ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Όταν συγκινούσε με όσα έλεγε για τη Μελίντα

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Η είδηση για τον χωρισμό του διάσημου ζευγαριού έρχεται δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο ντοκιμαντέρ του Netflix

Μια από τις κόρες του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, η 25χρονη Τζένιφερ, μέσα από ανακοίνωσή της στο Instagram σχολίασε το διαζύγιο των γονιών της, μιλώντας για μια «δύσκολη περίοδο για όλη την οικογένεια». H νεαρή σπουδάστρια ζήτησε χώρο και σεβασμό της ιδιωτικότητάς της ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα δικά της συναισθήματα αλλά και να στηρίξει τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Γεια σας φίλοι,

Πολλοί από εσάς έχετε ήδη ακούσει ότι οι γονείς μου χώρισαν. Ηταν μια δύσκολη περίοδος για όλη την οικογένεια. Ακόμη μαθαίνω πώς θα υποστηρίξω καλύτερα τα δικά μου συναισθήματα όπως όλα τα μέλη της οικογένειάς μας αυτή την περίοδο και είμαι ευγνώμων για το χώρο που μου αφήνουν για να το κάνω. Δεν θα σχολιάσω προσωπικά περαιτέρω τίποτα που έχει να κάνει με το διαζύγιο, αλλά θα ήθελα να ξέρετε ότι οι ευγενικές κουβέντες σας και η υποστήριξή σας είναι τα πάντα για εμένα. Ευχαριστώ για την κατανόηση σε ότι αφορά στην επιθυμία μας για ιδιωτικότητα ενώ διαχειριζόμαστε και προχωράμε προς την επόμενη φάση της ζωής μας.

Με αγάπη και σεβασμό,

Τζεν».

Η Τζένιφερ είναι η μεγαλύτερη από τα τρία παιδιά του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς. Τα αδέλφια της, ο 21χρονος Ρόρι και η 18χρονη Φίμπι δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση για τον χωρισμό των γονιών τους.

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Τι έλεγε ο δισεκατομμυριούχος

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν χθες τον χωρισμό τους, λέγοντας σε κοινή δήλωσή τους πως «δεν πιστεύουν πλέον ότι μπορούν να μεγαλώσουν μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής τους». Η είδηση για τον χωρισμό του διάσημου ζευγαριού έρχεται δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates». Ενώ η σειρά κάλυψε μια σειρά θεμάτων, τόσο ο Μπιλ όσο και η Μελίντα μίλησαν ανοιχτά για τη σχέση τους -με τον Μπιλ Γκέιτς να αποκαλύπτει ότι θα ευχόταν να είχε πει «ευχαριστώ» στη γυναίκα του περισσότερες φορές.

Στο τελευταίο επεισόδιο των τριών τμημάτων ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης ρωτά τον Μπιλ Γκέιτς: «Αν σας χτυπούσε σήμερα λεωφορείο και πεθαίνατε, ποιο είναι το ένα πράγμα που θα θέλατε να πείτε;».

«Να ευχαριστήσω τη Μελίντα», απάντησε ο ιδρυτής της Microsoft. Στο ίδιο επεισόδιο, ο Μπιλ και η Μελίντα μίλησαν για τις πρώτες ημέρες της σχέσης τους. «Όταν γνωριστήκαμε η Μελίντα είχε ήδη άλλους συντρόφους κι εγώ είχα τη Microsoft. Αναρωτιόμασταν: ”Δεν θα πάμε σοβαρά; Δεν θα απαιτήσουμε ο ένας τον χρόνο του άλλου;”», θυμάται ο Μπιλ Γκέιτς.

Επίσης, ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος όταν παντρεύτηκε τη Μελίντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ίδρυσε τη Microsoft το 1975 και έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου το 1987, σε ηλικία 31 ετών. Εκείνη τη χρονιά γνώρισε τη Μελίντα, όταν έπιασε δουλειά στην εταιρεία του ως διαχειρίστρια έργου και κάθισε τυχαία δίπλα στον Γκέιτς, σε ένα επαγγελματικό δείπνο.

Η Μελίντα, κόρη ενός μηχανικού αεροδιαστημικής και μιας νοικοκυράς, γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας το 1964 και φοίτησε στο ελίτ Πανεπιστήμιο του Duke στη Βόρεια Καρολίνα, προτού πιάσει δουλειά στη Microsoft το 1987. Ο Μπιλ μεγάλωσε επίσης προνομιακά στο Σιάτλ, όπου γεννήθηκε το 1955. Ο πατέρας του ήταν εξέχων δικηγόρος και η μητέρα του στο διοικητικό συμβούλιο των χρηματοοικονομικών εταιρειών χαρτοφυλακίου. Εγκατέλειψε το Χάρβαρντ για να φτιάξει τη Microsoft τη δεκαετία του 1970.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bill Gates (@thisisbillgates)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bill Gates (@thisisbillgates)

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Η γνωριμία του ζευγαριού

Η Μελίντα περιέγραψε τη γνωριμία τους στη βιογραφία της το 2019 με τίτλο «The Moment of Lift». Εκεί ανέφερε: «Έφτασα αργά στο δείπνο και όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα εκτός από ένα, στο οποίο υπήρχαν δύο διπλανές καρέκλες άδειες. Κάθισα σε μία από αυτές. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε ο Μπιλ και κάθισε στην άλλη». Μετά από έναν χρόνο σχέσης, ο Μπιλ έφτιαξε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου. «Ξέρετε, νοιαζόμασταν πολύ ο ένας για τον άλλον και υπήρχαν μόνο δύο δυνατότητες: είτε θα χωρίζαμε, είτε θα παντρευόμασταν» είπε ο Μπιλ Γκέιτς στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

«Ήθελε να παντρευτεί, αλλά δεν ήξερε εάν θα μπορούσε να αναλάβει μια τόσο μεγάλη δέσμευση και ταυτόχρονα να διοικεί τη Microsoft» είχε αναφέρει η Μελίντα. Τελικά, παντρεύτηκαν σε ένα γήπεδο του γκολφ στο νησί Λανάι της Χαβάης το 1994 και καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, την Τζένιφερ, το 1996.

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Το δύσκολο έργο της ισορροπίας

Το 2019, λίγο μετά την 25η επέτειο του γάμου τους, η Μελίντα Γκέιτς έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στους «The Sunday Times», στην οποία αποκάλυψε πως ο Μπιλ Γκέιτς δυσκολευόταν να ισορροπήσει την εργασία με την οικογένεια. «Φτάσαμε, επιτέλους, σε ένα σημείο όπου ο Μπιλ και εγώ μπορούμε να γελάμε με περισσότερα πράγματα. Αλλά πιστέψτε με, μπορώ να θυμηθώ κάποιες μέρες που ήταν τόσο απίστευτα σκληρές στον γάμο μας, όπου και οι δύο σκεφτόμασταν αν μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε.

Την ίδια χρονιά, η Μελίντα μοιράστηκε ένα βίντεο από τον γάμο τους προς τιμή της επετείου τους. «Νόμιζα ότι η καρδιά μου ήταν γεμάτη εκείνο το βράδυ, αλλά τα τελευταία 25 χρόνια μου δίδαξαν πόσο γεμάτη μπορεί να είναι μία καρδιά» έγραψε στην τρυφερή ανάρτησή της. Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, ο Μπιλ Γκέιτς περιγράφει τη σύζυγό του ως «ομότιμη σύντροφό του». Ο φίλος του ζευγαριού, Μάικ Σλέιντ, σχολίασε επίσης την ισότιμη συνεργασία του ζευγαριού καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου τους αλλά και στις κοινές φιλανθρωπικές δράσεις. «Δεν φαίνεται να υπάρχει ανισότητα, παρόλο που εκείνος είναι αυτός που ξεκίνησε τη Microsoft και όχι αυτή», δήλωσε ο Σλέιντ. «Εκτιμά τα πάντα σε αυτήν και δεν διαμαρτύρεται καθόλου. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να διαμαρτύρεται γι’ αυτήν. Είναι το μόνο άτομο που γνωρίζω στη γη που δεν έχω ακούσει ποτέ να διαμαρτυρηθεί για τη γυναίκα του», πρόσθεσε ο Σλέιντ.

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Το έργο της μοιρασιάς της περιουσίας

Μετά την ανακοίνωση του χωρισμού, έρχεται το δύσκολο έργο της μοιρασιάς της περιουσίας και μάλιστα αφού, σύμφωνα με το TMZ, το ζευγάρι δεν έχει υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο. Η περιουσία όμως που έχει φτιάξει το ζευγάρι ανέρχεται σε περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 5 σπιτιών, πανάκριβων αυτοκινήτων, ιδιωτικών αεροπλάνων αλλά και έργων τέχνης. Επίσης, ο Μπιλ Γκέιτς θεωρείται ο μεγαλύτερος ιδιώτης γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bill Gates (@thisisbillgates)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις