Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παραλίες κοντά στην Αττική: Θυμίζουν νησί και είναι μια ανάσα μακριά από την Αθήνα
PLUS

Παραλίες κοντά στην Αττική: Θυμίζουν νησί και είναι μια ανάσα μακριά από την Αθήνα

Παραλίες κοντά στην Αττική: Που μπορείτε να πάτε

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις έχουν ανοίξει και ο ζεστός καιρός μας ωθεί στο να ξεχυθούμε νωρίτερα και φέτος στις παραλίες. Πολλοί μπορεί να μην προλαβαίνουν όμως λόγω δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων να βγουν εκτός Αττικής. Το καλό βέβαια, είναι ότι υπάρχουν παραλίες εντός Αττικής, οι οποίες θα σας μεταφέρουν νοητικά και ψυχικά σε ένα νησί. Ακόμα και αν δεν πάτε διακοπές φέτος, μπορείτε να κάνετε μονοήμερες αποδράσεις σε αυτές, που βρίσκονται μια ανάσα μακριά από την Αθήνα. Είμαστε σίγουροι πως δεν θα σας λείψει τίποτα απολύτως.

Για να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές, που πάντα είναι φίσκα από κόσμο, και που μόνο η ταλαιπωρία που θα φάτε σας δημιουργεί πονοκέφαλο, τότε διαλέξτε μια από τις παρακάτω. Μπορεί κάποιες να μην είναι οργανωμένες, για αυτό πρέπει πάντα να είστε εξοπλισμένοι με ομπρέλα, καρέκλες και φαγητό ή καφέ. Ας κάνουμε ένα μικρό ταξίδι μέσα από το άρθρο, βλέποντας μερικές παραλίες που υπόσχονται να σε χαλαρώσουν.

ΚΑΠΕ Λεγραινά

Σίγουρα θα βρείτε ένα ελεύθερο χώρο για να αράξετε με την παρέα σας, και να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα. Χρυσαφένια άμμος και καταγάλανα χρώματα, είναι ένας από τους τοπ προορισμούς για μπάνιο. Κολυμπήστε με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα, και το απόγευμα μεταφερθείτε εκεί για να θαυμάσετε από εκεί το μαγικό ηλιοβασίλεμα και να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφέ σας.

Ψάθα

Μεταξύ Βιλλιών και Αλεποχωρίου, και σε απόσταση 66 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, η Ψάθα δίνει την ψευδαίσθηση διακοπών σε όσους τολμηρούς αποφασίσουν να κάνουν το μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσουν στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της. Τα 2,5 χλμ. της βοτσαλωτής ακτής της, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα πλήρους χαλάρωσης με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για αυτό και συνίσταται για κάμπινγκ. Κοντά θα βρείτε πολλές ψαροταβέρνες και ουζερί που αξίζει να επισκεφθείτε.

Βρωμοπούσι

Μια ακόμα καλή επιλογή για το Σαββατοκύριακο είναι το Βρωμοπούσι ή αλλιώς Καλοπήγαδο. Η παραλία έχει ιδανική για παιδιά αφού έχει άμμο, και λίγο βότσαλο εκεί που σκάει το κύμα, ενώ μέσα είναι αρκετά καθαρή. Απέναντι βλέπει κανείς ολόκληρη την Μακρόνησο, καθώς και τα πλοία της γραμμής που περνάνε. Στη μία της άκρη έχει μικρό λιμανάκι για βάρκες. Είναι ιδανική όταν πιάνει ο βοριάς, καθώς η μισή τουλάχιστον παραλία είναι χωρίς κύμα. Τα βραχάκια στην άλλη άκρη προσφέρονται για καταδύσεις. Σχίνοι και δέντρα προσφέρουν σκιά στους λουόμενους που αμέλησαν να φέρουν μαζί τους ομπρέλες.

Μυλοκοπή

Ανήκει στο δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και απέχει μία ώρα από την Αθήνα και μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι. Ο λόγος για τη διπλή παραλία της Μυλοκοπής, προϊόν αρχαίου σεισμού στην περιοχή, η οποία χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα. Για να πάτε χρειάζεστε τετρακίνητο όχημα, μιας και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή. Η παραλία χωρίζεται σε δυο μέρη, τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Η Μικρή Μυλοκοπή είναι μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά. Προσφέρεται και για μικρά σκάφη καθώς ο κολπίσκος είναι απάνεμος αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δε διαθέτει ράμπα σκαφών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις