Ινδία κορονοϊός: Η Κίνα διαγράφει την ανάρτηση που κοροϊδεύει τη χώρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία κορονοϊός: Η Κίνα διαγράφει την ανάρτηση που κοροϊδεύει τη χώρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ινδία κορονοϊός: Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην κοινωνική πλατφόρμα Weibo και πλέον έχει διαγραφεί

03.05.2021 | 12:33

Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμό που συνδέεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας έχει προκαλέσει διαμάχη καθώς φαίνεται να ειρωνεύεται την Ινδία για την κρίση του κορωνοϊού. Η ανάρτηση στον κινεζικό ιστότοπο Weibo αντιπαραθέτει την εικόνα μιας επιτυχημένης εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα από την Κίνα μαζί με μια φωτογραφία των θυμάτων Covid που αποτεφρώνονται μαζικά στην Ινδία. Η ανάρτηση η οποία συνοδευόταν με το σχόλιο «Ανάβοντας φωτιά στην Κίνα VS ανάβοντας φωτιά στην Ινδία» διαγράφηκε αφού πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Κίνα. Δημοσιεύτηκε σύμφωνα με πληροφορίες από έναν λογαριασμό που ανήκει σε μια επίσημη κινεζική υπηρεσία επιβολής του νόμου – την Κεντρική Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Θεμάτων του Κομμουνιστικού Κόμματος – η οποία έχει εκατομμύρια followers στο Weibo, έναν δημοφιλή ιστότοπο μικρο-blogging στη χώρα.

Οι χρήστες που απάντησαν στην ανάρτηση, η οποία αργότερα κοινοποιήθηκε χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα οθόνης του πρωτοτύπου, έγραψαν ότι ήταν «απρεπής» και ότι η Κίνα «πρέπει να συμπαρασταθεί στην Ινδία». Ο Χου Σιζίν, αρχισυντάκτης των Global Times της Κίνας, έγραψε: «Κρατήστε ψηλά το έμβλημα του ανθρωπισμού αυτή τη στιγμή, συμπαρασταθείτε στην Ινδία και τοποθετήστε σταθερά την κινεζική κοινωνία σε ένα ηθικό υψηλό έδαφος». Η δημοσίευση του Weibo εμφανίστηκε μια ημέρα αφότου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε ένα μήνυμα συλλυπητηρίων στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντα Μόντι για την εμβάθυνση της κρίσης του Covid-19 της χώρας.

Ο Κινέζος πρόεδρος είχε πει μάλιστα ότι η Κίνα ήταν πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ινδία και να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια όπου χρειάζεται. Η Ινδία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τα νοσοκομεία να παλεύουν για τη φροντίδα ασθενών εν μέσω χρόνιας έλλειψης κλινών και ιατρικού οξυγόνου.

Δείτε ακόμη
Κατασκευάστηκε το πρώτο 3D εκτυπωμένο σπίτι στην Ευρώπη – Έτοιμο μόλις σε 120 ώρες
Νέος μπελάς: Κατηγορούν τον Ερτογάν πως “βάζει χέρι” στον χρυσό!
Mελέτη του MIT για το social distancing αμφισβητεί τον ΠΟΥ
Exit mobile version