Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κέρκυρα εστίαση άνοιγμα: «Ζωντάνεψε» και πάλι η πλατεία Σπιανάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα εστίαση άνοιγμα: «Ζωντάνεψε» και πάλι η πλατεία Σπιανάδα

Κέρκυρα εστίαση άνοιγμα: Την ίδια ώρα στο νησί, πολλά καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά λόγω της λειτουργίας τους, κατά αποκλειστικότητα, μόνο τη θερινή τουριστική περίοδο.

Με χαμόγελα υποδέχθηκαν σήμερα το άνοιγμα της εστίασης οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέρκυρα. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας Σάκης Κώστας, «το άνοιγμα της εστίασης έφερε πίσω την ελπίδα της κανονικότητας στην καθημερινότητα ενώ γέμισε με αισιοδοξία τους καταστηματάρχες».

Δείτε ακόμη: “Βούλιαξαν” οι παραλίες της Αττικής – Ο καύσωνας έστειλε τους Αθηναίους για βουτιές

Πολλοί μάλιστα, από τους θαμώνες των εστιατορίων, αλλά και των καφέ-μπαρ έσπευσαν από χθες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας, να κάνουν κράτηση, προκειμένου να «κλείσουν» τραπέζι είτε για φαγητό είτε για καφέ. Την ίδια ώρα χαρούμενοι ήταν και οι πελάτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς πολλοί ήταν αυτοί που από νωρίς το πρωί «ξεχύθηκαν» στις πλατείες προκειμένου να απολαύσουν καθήμενοι τον καφέ τους.

Να σημειωθεί ότι παρά την πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι αυτή την ώρα φαινόμενα συνωστισμού, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κώστα «τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού και από τους εργαζόμενους στα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και τους πελάτες».

Την ίδια ώρα στο νησί, πολλά καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά λόγω της λειτουργίας τους, κατά αποκλειστικότητα, μόνο τη θερινή τουριστική περίοδο, ενώ οι ελάχιστοι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί το νησί είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και προέρχονται κυρίως από τη Σερβία, τη Βουλγαρία αλλά και τη Ρωσία.

Δεν πρόλαβαν να… ανοίξουν και γέμισαν οι καφετέριες στη Λάρισα

Άνοιξαν σήμερα από νωρίς το πρωί πολλές καφετέριες και εστιατόρια μετά από 6 μήνες που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από νωρίς το πρωί γέμισαν τα τραπεζάκια όλων των χώρων εστίασης στη Λάρισα με τους κατοίκους να απολαμβάνουν τον καφέ τους με λίγη καλή παρέα, έπειτα από έξι ολόκληρους μήνες.

Πελάτες όλων των ηλικιών μαζί με τις παρέες τους έδωσαν ξανά ζωή στις καφετέριες και τα καφενεία της πόλης, ενώ η κίνηση στο κέντρο αναμένεται να κορυφωθεί κατά τις επόμενες ώρες.

Βόλος: Ρεζερβέ εστιατόρια για τουλάχιστον μία εβδομάδα -Προβληματισμός για τις επιχειρήσεις χωρίς εξωτερικό χώρο

Με αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά και με πολλούς αστερίσκους, ξεκίνησε από σήμερα την επαναλειτουργία του ο χώρος της εστίασης στον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα.

«Ξεκινάμε σήμερα με βοηθό την αισιοδοξία μας και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Βόλου Στέφανος Στεφάνου ενώ σημειώνει ότι «δεν ανεβάζουν ρολά το 50% περίπου από τα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής του Βόλου γιατί δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο παροχής υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με όσα επιβάλλουν οι Νόμοι. Αυτοί οι συνάδελφοι θα υποχρεωθούν να μείνουν κλειστοί τουλάχιστον ως τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι τον ερχομό της χειμερινής περιόδου. Τεράστια ζημιά που δεν μπορεί να εκτιμηθεί και πολύ περισσότερο χάσιμο εκατοντάδων θέσεων εργασίας».

Η ιστορική ταβέρνα «Αύρα», που από το 1883 λειτουργεί πάνω στην αμμουδιά της πλαζ του Αναύρου, προετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχθεί την προσεχή Πέμπτη τους χιλιάδες θαμώνες που δίνουν «μάχη» κάθε φορά για να εξασφαλίσουν ένα τραπέζι και ο ιδιοκτήτης της Νίκος Νικοβιώτης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ξεκινάμε τη σεζόν με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και τηρώντας τους αναγκαίους κανονισμούς. Είμαστε από τους τυχερούς γιατί έχουμε πολύ μεγάλο υπαίθριο χώρο στη διάθεσή μας. Τα τραπέζια μας πάντα ήταν αραιά τοποθετημένα και έτσι θα είναι και τώρα».

Στην Δράκεια του Πηλίου, κάτω από τον ολόδροσο πλάτανο λειτουργεί από σήμερα η παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Μεταξογένης» και ο ιδιοκτήτης Κώστας Μεταξογένης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «για πρώτη μέρα μετά από έξι μήνες απραξίας οι οιωνοί είναι πολύ καλοί. Είμαστε γεμάτοι με ρεζερβέ τραπέζια από πελάτες τουλάχιστον για μία εβδομάδα και θα λειτουργήσουμε στην πλατεία των Ηρώων κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Αραιά τα τραπέζια και βάσει πρωτοκόλλου η λειτουργία μας, μας δίνει κουράγιο για το αύριο».

Ζάκυνθος: Έτσι άνοιξαν εστιατόρια και καφετέριες – Τι ενοχλεί τους ιδιοκτήτες

Τραπεζάκια έξω για τα καταστήματα εστίασης της Ζακύνθου, τα οποία από νωρίς στο πρωί της Δευτέρας έχουν ανεβάσει τα ρολά τους για να υποδεχτούν τον κόσμο, μετά από έξι μήνες που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας, στους εξωτερικούς χώρους και με αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Έτσι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μαζί με τους υπαλλήλους, με όρεξη και μεράκι ξαναέστησαν τα μαγαζιά τους, ώστε να υποδεχτούν τους πελάτες τους, που περίμεναν με ανυπομονησία να βρεθούν στο αγαπημένο τους στέκι.

Στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησε ο Ιωάννης Λιβέρης, ιδιοκτήτης εστιατορίων και καφέ στην Ζάκυνθο για το άνοιγμα της εστίασης, για τα υγειονομικά πρωτοκολλά αλλά και την διάθεση του κόσμου.

Αναλυτικότερα ο κ. Λιβέρης ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που τελικά ανοίγουμε, έξι μήνες που ήμασταν κλειστοί, ήταν πολύς καιρός. Θεωρώ ότι οι εξωτερικοί χώροι δεν θα έπρεπε να είχαν κλείσει, ποτέ. Το άνοιγμα είναι πολύ δύσκολο, πολλοί συνάδελφοι στη Ζάκυνθο θα ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά εμείς τα καταφέραμε και ανοίξαμε» ενώ στην συνέχεια στάθηκε στο μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα, χαρακτηρίζοντας το ως «λάθος».

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο, αλλά υπάρχει και φόβος για το κορονοϊό. Κάποιοι θέλουν να εμβολιαστούν πρώτα για να βγουν έξω με ασφάλεια» επεσήμανε ο κ. Λιβέρης και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο φαινόμενο των συνωστισμών σε εξωτερικούς χώρους δηλώνοντας ότι «θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ο κόσμος ήταν στα μαγαζιά, που εφαρμόζουν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά».

Ακολούθως ο κ. Λιβέρης υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού τόσο για τους θαμώνες όσο και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, λέγοντας ότι «πιστεύω ότι θα εμβολιαστούμε όλοι έως τον Ιούλιο και θα μπούμε στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, εμείς παροτρύνουμε όλο το προσωπικό μας να εμβολιαστεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις