Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηράκλειο παραλίες: «Καύσωνας» και σήμερα, «βούλιαξαν» από κόσμο
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο παραλίες: «Καύσωνας» και σήμερα, «βούλιαξαν» από κόσμο

Ηράκλειο παραλίες: Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν μια βουτιά.

«Καύσωνας» και σήμερα στην Κρήτη, με τις υψηλές θερμοκρασίες να οδηγούν πολλούς κατοίκους του Ηρακλείου στις κοντινές παραλίες. Αν και από σήμερα οι πολίτες έχουν και την επιλογή να απολαύσουν τον καφέ τους σε ένα από τα καταστήματα του Ηρακλείου, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν μια βουτιά.

Στην παραλία του Καρτερού αρκετός κόσμος πήρε μια ανάσα δροσιάς, αφού η σημερινή αργία επιτρέπει της βόλτες σε ακόμα περισσότερους. Να σημειωθεί ότι αυξημένη ήταν η κίνηση και σε παραλίες κοντινών στο Ηράκλειο δήμων, αφού απελευθερώθηκαν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Έσπασε τα «κοντέρ» ο καιρός το Πάσχα: Εως και 13,5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα

«Καυτός» ήταν ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, και κυρίως την Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως είχε ήδη αναφέρει το meteo.gr, την Κυριακή του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου -ευνοώντας το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo./gr: «Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα» σημειώνει το meteo.gr.

Δείτε ακόμη: 
Η ζωή μετά το εμβόλιο – Τι ισχύει για μάσκες, ταξίδια και επαφή με κρούσμα
Καφεδάκι μετά από έξι μήνες – “Βροχή” οι κρατήσεις σε καφέ και εστιατόρια
Με φόρα προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία» – Πόσα εμβόλια παραλαμβάνουμε το επόμενο δίμηνο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις