Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουρθιώτης Κορυδαλλός: Οι πρώτες ώρες στη φυλακή
ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης Κορυδαλλός: Οι πρώτες ώρες στη φυλακή

Φουρθιώτης Κορυδαλλός: Το κελί, οι συγκρατούμενοί του και η ειδική διατροφή που ζήτησε

Πάσχα στη φυλακή έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης, αφού νωρίς το πρωί οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό όπου θα κρατηθεί μέχρι να γίνει η δίκη του. Μετά την απολογία του, καθώς και τις απολογίες των συνεργών του, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν από κοινού την προφυλάκισή τους, καθώς δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, που είναι αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Σύμφωνα με το Mega, μετά από ανακριτική διαδικασία που κράτησε σχεδόν 10 ώρες, ο 35χρονος παρουσιαστής δήλωσε αθώος στην απολογία του: “Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν σκηνοθέτησα τις επιθέσεις που έγιναν σπίτι μου. Είμαι στόχος”.

Ο Φουρθιώτης κρατείται στην πτέρυγα 6 των φυλακών Κορυδαλλού. Στο κελί μαζί του είναι άλλοι 4 κρατούμενοι που θεωρούνται “χαμηλής επικινδυνότητας”. Ο ίδιος έχει ζητήσει ειδική διατροφή επικαλούμενος λόγους υγείας, ενώ έχει αιτηθεί επικοινωνία και με τους δικηγόρους του.

Φουρθιώτης: Δεν τον έχει πελάτη πλέον ο Κούγιας

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε πως δεν είναι πλέον συνήγορος του Μένιου Φουρθιώτη και πως αποσύρεται από την εκπροσώπησή του, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση καθώς όπως τονίζει κάτι τέτοιο του “το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων”. Στην σχετική ανακοίνωσή- την οποία εξέδωσε διότι όπως αναφέρει “κάποιοι δημοσιογράφοι που είναι υποκινούμενοι από επιχειρηματίες, δημοσιοποιούν κακεντρεχή σχόλια γιατί δεν είμαι δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη”- ο κ. Κούγιας επισημαίνει ότι απαγορεύει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει το όνομά του στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Έτσι, ο τηλεπαρουσιαστής δεν θα έχει στο πλευρό του έναν από τους πιο έμπειρους ποινικολόγους της χώρας στη δικαστική του περιπέτεια η οποία περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις