Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρέιβ πάρτι Βρετανία: Ένα… τρομακτικό πείραμα στο λιμάνι του Λίβερπουλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρέιβ πάρτι Βρετανία: Ένα… τρομακτικό πείραμα στο λιμάνι του Λίβερπουλ

Ρέιβ πάρτι Βρετανία: Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα για τη μαζική διασκέδαση σε κλειστούς χώρους

Στη Βρετανία, έλαβε χώρα ένα ρέιβ πάρτι – πείραμα, με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων, σε κλειστό όμως χώρο. Στο πείραμα πήραν μέρος 3.000 άτομα ηλικίας 18 έως 20 ετών που διασκέδασαν με την ψυχή τους. Για να μπουν στο κλαμπ, μια αποθήκη στο λιμάνι του Λίβερπουλ, οι νέοι έπρεπε να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Το ρέιβ πάρτι που ολοκληρώθηκε το Σάββατο, αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος. Το πάρτι με τον τίτλο «Ο Πρώτος Χορός» είναι διήμερο και ξεκίνησε την Παρασκευή (30/4). Οι επιχειρηματίες ευελπιστούν ότι τέτοια πειράματα θα ανοίξουν τον δρόμο για το άνοιγμα των κλαμπ.

Είναι πραγματικά σουρεαλιστικό

«Φαίνεται πολύ περίεργο να είσαι και πάλι με τόσους πολλούς ανθρώπους και, χωρίς μάσκες, χωρίς απόσταση. Ειλικρινά, είναι υπέροχο», δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες. «Είναι πραγματικά σουρεαλιστικό. Ο μισός εαυτός μου νιώθει σαν μην έχει περάσει καθόλου χρόνος και ο άλλος μισός ότι πέρασε μια αιωνιότητα. Είναι πολύ καλό να βγαίνεις ξανά», είπε μια κοπέλα. Υποχρέωση για αρνητικό τεστ είχε και το προσωπικό, που θα φορά μάσκες κατά τη διάρκεια του πάρτι. Ομάδα ειδικών επιστημόνων που παρακολούθησε από κοντά τη διοργάνωση, θα συλλέξει στοιχεία και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα.

Στοιχεία για την ίδια έρευνα συγκεντρώθηκαν στον τελικό του Λιγκ Κάπ (Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ) στο Γουέμπλει με 8.000 θεατές. Οι ερευνητές θέλουν να βγάλουν συμπεράσματα για τη μεταδοτικότητα ή μη σε συνθήκες συνωστισμού σε ανοιχτούς καθώς και σε κλειστούς χώρους με air condition, ενόψει των σχεδίων για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις