Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουκετοπόλεμος Χίος 2021: Τηρήθηκε το έθιμο, αλλά άλλαξε… ο στόχος
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουκετοπόλεμος Χίος 2021: Τηρήθηκε το έθιμο, αλλά άλλαξε… ο στόχος

Ρουκετοπόλεμος Χίος 2021: Μόλις ο ήχος των καμπαναριών σήμανε μεσάνυχτα, εκατοντάδες ρουκέτες δημιούργησαν ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Μπορεί η πανδημία για δεύτερη συνεχή χρονιά να άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουμε το Πάσχα όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο στη ρίψη ρουκετών στον Βροντάδο στη Χίο.

Δείτε ακόμη: Πώς θα κάνουμε σήμερα Πάσχα- Τι μέτρα ισχύουν για το τραπέζι

Ωστόσο φέτος υπήρξε μία διαφοροποίηση, όπως γράφει και το politischios. Αντί για η καθιερωμένη ρίψη ρουκετών να γίνει με στόχο τα καμπαναριά του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, πραγματοποιήθηκε καθ’ ύψος, στις 12:00 τα μεσάνυχτα του Μεγάλο Σαββάτου.

Μόλις ο ήχος των καμπαναριών σήμανε μεσάνυχτα, εκατοντάδες ρουκέτες δημιούργησαν ένα μοναδικό υπερθέαμα στον ουρανό του Βροντάδου.

Εικόνες… πολέμου στον Νέο Κόσμο: Ανάσταση με βεγγαλικά και… μολότοφ

Με βεγγαλικά, αλλά και μολότοφ υποδέχονται την Ανάσταση, κάθε χρόνο, στην εκκλησία της Αναλήψεως, στο Νέο Κόσμο. Η φετινή γιορτή προκάλεσε πυρκαγιά και κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική. Το επικίνδυνο έθιμο ξεκίνησε το 2011 και από τότε, το βράδυ της Ανάστασης, κάποιοι θερμοκέφαλοι πετούν μολότοφ και ισχυρές κροτίδες μαζί με τα παραδοσιακά βεγγαλικά, μετατρέποντας την οδό Λαγουμιτζή σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις