Απάτες: Στα χέρια της Ασφάλειας «μαϊμού» γιατρός

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Στα χέρια της Ασφάλειας «μαϊμού» γιατρός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απάτες: Έπειθε τα θύματα να του δώσουν χιλιάδες ευρώ για να χειρουργήσει δήθεν τραυματισμένους συγγενείς τους.

01.05.2021 | 11:08

Ο «γιατρός» ξαναγύρισε στον τόπο του εγκλήματος! Για την ακρίβεια, ο κακοποιός από τη Βουλγαρία, ο οποίος υποδύεται τον γιατρό-χειρουργό και εξαπατά ηλικιωμένα άτομα, με την πρόφαση ότι δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα χρήζουν «επείγοντος χειρουργείου» για το οποίο δήθεν χρειάζονται πολλές χιλιάδες ευρώ για αγορά υλικών. Ενώ η εμπλοκή του συγκεκριμένου Βούλγαρου είχε ταυτοποιηθεί σε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους με τον ίδιο τρόπο μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο και καθώς είχε προλάβει τότε να διαφύγει στη χώρα του-είχε συλληφθεί συνεργός του- θεώρησε ότι μετά από τόσους μήνες, ήταν η κατάλληλη στιγμή να επαναλάβει τις απάτες. Αυτή τη φορά, ωστόσο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών, λίγο αφότου με συνεργό του είχε αρπάξει 28.000 ευρώ(!) από ηλικιωμένη, που με αυτά τα χρήματα, πανικοβλημένη, θεωρούσε ότι πλήρωνε το χειρουργείο της δήθεν τραυματισμένης κόρης της και την «αμοιβή» του χειρουργού!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με συνεργούς του, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα του σοβαρού τραυματισμού συγγενικού της προσώπου, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ». Δεν έμειναν, όμως, μόνο εκεί. «Με τον ίδιο τρόπο», συνεχίζει η Αστυνομία «προκαλώντας έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση, επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα προσπαθώντας να του αποσπάσουν επίσης το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν». Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 που αποδόθηκε στη συνέχεια στην ηλικιωμένη γυναίκα. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η παλαιότερη δικογραφία

Σημειώνεται, προσθέτει η Αστυνομία, ότι σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών είχε σχηματιστεί δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες, που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές των Σερρών και της Λάρισας. Πράγματι, τον περασμένο Ιανουάριο, ο συγκεκριμένος Βούλγαρος, όπως προαναφέρθηκε, έδρασε στις Σέρρες με απάτες με την ίδια μέθοδο. Τότε, η συμμορία επιχείρησε με τα τηλεφωνήματά της, να αρπάξει από πανικόβλητους πολίτες περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ! Για την υπόθεση είχε συλληφθεί ένας Βούλγαρος και είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμη 2 αλλοδαπών συνεργών του, ο ένας κε των οποίων ήταν ο συλληφθείς στην παρούσα υπόθεση εξαπάτησης.

Πανομοιότυπη απάτη

Ο τρόπος των απατών και τότε πανομοιότυπος. «Ως προς την μεθοδολογία τους», έλεγε η Αστυνομία «προσποιούμενοι τον αστυνομικό ή τον γιατρό, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα ή έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Με τον τρόπο αυτό προκαλούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να αποφύγει το παιδί τους τις συνέπειες του τροχαίου ατυχήματος ή δήθεν για να υποβληθούν σε άμεση χειρουργική επέμβαση, ως υποτιθέμενα θύματα του τροχαίου ατυχήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, από το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου 2021 έως το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου 2021, πραγματοποίησαν 38 τηλεφωνήματα σε ανυποψίαστους πολίτες και προσπάθησαν να τους αποσπάσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Από την έρευνα είχε προκύψει ότι εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν: Στις 4 Νοεμβρίου 2020, μία ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες όπου της απέσπασαν 15.000 ευρώ και στις 20 Νοεμβρίου 2020, μία άλλη ηλικιωμένη γυναίκα στην Λάρισα από την οποία απέσπασαν 26.000 ευρώ», κατέληγε, τότε, η Αστυνομία.

Exit mobile version