Άγιο Φως: Λιτή υποδοχή

ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Φως: Λιτή υποδοχή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Άγιος Φως: Στις 18.30 σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

01.05.2021 | 11:19

Λιτή θα είναι η υποδοχή του Αγίου Φωτός στις 18.30 σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω της πανδημίας, όμως σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος θα μοιραστεί στις μητροπόλεις όλης της χώρας με ειδικές πτήσεις. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής που μεταβαίνει σήμερα το πρωί στα Ιεροσόλυμα και θα παραστεί στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης. Η απόδοση τιμών θα γίνει χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με την σεμνότητα που αρμόζει στην ειδική περίσταση της υγειονομικής κρίσης.

Τι ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Όπως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, έτσι και σήμερα Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00.  Υπενθυμίζεται ότι από τη Μ. Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Με κωδικό 6 η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα

Αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης στο πασχαλινό τραπέζι δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση, όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Exit mobile version