Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Τα πάθη του Χριστού γυρίσματα: Όσα έμειναν κρυφά πίσω από τις κάμερες
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα πάθη του Χριστού γυρίσματα: Όσα έμειναν κρυφά πίσω από τις κάμερες

Τα πάθη του Χριστού γυρίσματα: Το μαρτύριο που πέρασε ο Καβίζελ

Τα «Πάθη του Χριστού» είναι σίγουρα μια από τις πιο επιτυχημένες θρησκευτικές ταινίες. Αναφέρεται στις 12 τελευταίες ώρες ζωής του Χριστού, και ξεκινά από την προσευχή στον κήπο στη Γεσθημανή, ενώ ολοκληρώνεται με την Ανάσταση. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2004,σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον και πρωταγωνιστές τους Τζίμ Καβίζελ και την Μόνικα Μπελούτσι. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία στην πόλη Ματέρα. Ο Τζιμ Καβίζελ ήταν ένας ηθοποιός που είχε ξεχωρίσει με την ερμηνεία του στη Λεπτή κόκκινη γραμμή, αλλά έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την ενσάρκωση του Ιησού. Η ταινία έσπασε τα ταμεία. Απέφερε κέρδη 600 εκατομμυρίων δολαρίων και μέχρι σήμερα είναι η πιο πετυχημένη θρησκευτική ταινία όλων των εποχών.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι μαρτύρησε κατά τα γυρίσματα της ταινίας, αφού ο ρόλος ήταν πολύ απαιτητικός. Ο Καβίζελ είχε πάθει υποθερμία:“Ήμουν τόσο παγωμένος που μετά βίας έλεγα τα λόγια μου. Το στόμα μου έτρεμε, τα χέρια και τα πόδια μου είχαν παγώσει, και ασφυκτιούσα πάνω στον σταυρό. Εν τω μεταξύ, έβλεπα τους ανθρώπους του συνεργείου να πίνουν καφέ και να γελούν, αδιαφορώντας για αυτό που περνούσα”, είχε πει αργότερα σε συνέντευξή του.

Τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά για τον ηθοποιό;

Έπαθε ρήξη τενόντων στον ώμο εξαιτίας του βαρύ σταυρού που κουβαλούσε στη σκηνή του Γολγοθά και απέκτησε ένα τεράστιο σημάδι στην πλάτη του εξαιτίας ενός μαστιγώματος. Μαστιγώθηκε κατά λάθος δύο φορές. Τέλος δυο φορές τον χτύπησε κεραυνός και λόγω των ημικρανιών που είχε από την πίεση των γυρισμάτων, παρέμενε με το ένα μάτι του κλειστό. Τα μακιγιάζ του Καβίζελ διαρκούσε 10 ώρες γι’αυτό υπήρχαν μέρες που κοιμόταν βαμμένος, προκειμένου να μη χάσουν χρόνο στο γύρισμα.

Η πτώση στην καριέρα του

Τα επόμενα χρόνια ο Καβίζελ εμφανίστηκε ως δημόσιος ομιλητής σε θρησκευτικούς χώρους και παραδέχτηκε ότι η πτώση της καριέρας του ήταν ένα τίμημα που πλήρωσε και δεν το μετανιώνει. Ο Γκίμπσον τον είχε προειδοποιήσει να το σκεφτεί γιατί δεν θα ήταν εύκολο να ξεφύγει από το ρόλο. Χρόνια μετά, ο ίδιος παραδέχτηκε δημοσίως πως ο Γκίμσπον είχε δίκιο και ότι μετά το ρόλο του Ιησού σταμάτησε να δέχεται προτάσεις για συμμετοχή σε σημαντικές ταινίες. Έχει κάνει κάποιες πολύ γνωστές, όπως το Deja vu κι από το 2011 πρωταγωνιστεί στο βραβευμένο τηλεοπτικό Person of Interest του CBS.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις