Jay Z – Beyonce: Πώς πέρασαν το lockdown

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Jay Z – Beyonce: Πώς πέρασαν το lockdown

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Jay Z - Beyonce: Ο πασίγνωστος ράπερ μιλά για όλα

30.04.2021 | 11:15

Ο Jay-Z μίλησε για όλα την νέα κανονικότητα, που έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι μπαίνουν στο χώρα της δημοσιότητας σε συνέντευξη στους «Sunday Times». Αναφέρθηκε στην σχέση του με την Beyonce, αλλά και στο τεταμένο κλίμα στις ΗΠΑ λόγω των φυλετικών διακρίσεων. Σχετικά με το lockdown, που το πέρασε με τη σύντροφό του και τα τρία παιδιά τους, τόνισε: «Στην αρχή ήρθε η ώρα για όλους να καθίσουν και να συνδεθούν πραγματικά, και να επικεντρωθούν αληθινά στην οικογένεια και να είναι μαζί, και να αφιερώσουν αυτόν το χρόνο για να μάθουν περισσότερα για τον άλλο» είπε. «Και μετά, καθώς κυλούσε ο χρόνος έλεγες: “Εντάξει, εντάξει, ποια η νέα κανονικότητα;”». Να σημειώσουμε ότι η κόρη τους η Μπλου Άιβι είναι εννέα ετών και τα δίδυμα Σιρ και Ρούμι, τριών ετών.

Σχολίασε την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη νεότερη γενιά. Υπάρχει μια μορφή πίεσης για τα παιδιά να χρησιμοποιούν «ένα μικρόφωνο» στο οποίο έχουν πρόσβαση όλη την ώρα. «Δεν μπορείς να δίνεις σε κάποιον ένα μικρόφωνο για 24 ώρες την ημέρα και να θεωρείς ότι δεν θα σκεφτεί ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσει». «Αυτά τα παιδιά, είναι απίστευτο. Φαντάζεσαι να έχεις μικρόφωνο και να σου υποβάλουν ερωτήσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη σε ηλικία 18 ετών; Σκέφτεσαι: “Τι; Έπρεπε να γνωρίζω την απάντηση, και αν δεν απαντήσω σωστά, αν δεν πω τα πάντα σωστά, ακόμα κι αν οι προθέσεις μου είναι σωστές, και δεν πω το ίδιο σωστό πράγμα, αυτό που θα πω θα βρίσκεται παντού”» πρόσθεσε.

Όσα ανέφερε για την κατάσταση στις ΗΠΑ

«Είναι πολύ απογοητευτικό» είπε, «ως ανθρώπινη φυλή είμαστε ακόμα σε βασικά πράγματα. Είμαστε ακόμα στο Stop Asian Hate. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να κλαίμε για το γάλα που χύθηκε, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει γάλα, σωστά;» αναφέρει και προσθέτει: «Είμαστε κοντά σήμερα; Όχι. Είμαστε πιο πέρα απ’ ό,τι 50 χρόνια πριν; Ναι». Ο πασίγνωστός ράπερ και επιχειρηματίας, ιδρυτής του Tidal, τέλος αναφέρθηκε και στην κληρονομιά που θέλει να αφήσει πίσω του λέγοντας: «Ελπίζω να μιλούν για μένα μαζί με τα ονόματα του Μπομπ Μάρλεϊ και όλων των σπουδαίων. Αλλά δεν είμαι εγώ που θα το πω αυτό» .

Ετικέτες
Exit mobile version