Σπυράκια από τη μάσκα: Πως να τα αντιμετωπίσετε, γιατί εμφανίζονται

PLUS

Σπυράκια από τη μάσκα: Πως να τα αντιμετωπίσετε, γιατί εμφανίζονται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Σπυράκια από τη μάσκα: Γιατί εμφανίζονται και τι να κάνετε

30.04.2021 | 12:45

Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε βγάλει σπυράκια από την μάσκα του κορονοϊού, τα οποία περιορίζονται στις περιοχές που αυτή καλύπτει. Έχουν εμφανιστεί ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν λιπαρό δέρμα, και υπάρχει εξήγηση. Η μάσκα μπορεί να εμφανίσει διάφορα στο δέρμα, όπως κνησμό, εξανθήματα και ακμή. Συνήθως παρουσιάζονται διάφορα στίγματα,σπυράκια και κοκκινίλες ή φλεγμονές γύρω από το στόμα μας, τα μάγουλα ή το πηγούνι μας. Αν δεν έχουμε επιλέξει την σωστή μάσκα για το πρόσωπο μας, η επιδερμίδα μας θα ερεθίζεται εύκολα, χωρίς να την φοράμε πολλές ώρες. Επειδή δεν θα την αποχωριστούμε τόσο γρήγορα όσο νομίζαμε, καλό είναι να μάθουμε πως να αντιμετωπίσουμε την εμφάνισή ακμής.

Αν εμφανίζουμε ακμή μετά από την χρήση της μάσκας τότε μπορείτε να κάνετε μερικά από τα παρακάτω. Μπορούμε να εφαρμόσουμε λίγη ενυδατική ή προστατευτική κρέμα προτού βάλουμε την μάσκα εστιάζοντας κυρίως στα σημεία που πιέζει η μάσκα το πρόσωπο μας. Εφαρμόστε το προϊόν περίπου 30 λεπτά πριν φορέσουμε τη μάσκα μας για να μπορέσει να απορροφηθεί καλά.  Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και αφού βγάλουμε τη μάσκα μας. Θα πρέπει να πλένουμε καλά το πρόσωπο μας και να βάζουμε μια ενυδατική κρέμα. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα βαριά προϊόντα όπως εκείνα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου ή ρετινόλη, καθώς μπορεί να ερεθίσουν περισσότερο το δέρμα μας σε συνδυασμό και με την τριβή από την μάσκα.

Το μέικ απ κάνει κακό;

Θα πρέπει να αποφεύγουμε το μεικ-απ μέχρι να επανέλθει η επιδερμίδα μας στο φυσιολογικό, καθώς το μεικ-απ μπορεί να χειροτερέψει την ακμή. Θα πρέπει να πλένουμε τις μάσκες μας τακτικά, αν δεν είναι αυτές της μιας χρήσης. Μπορούμε να πλύνουμε τη μάσκα μας μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα μας χρησιμοποιώντας υποαλλεργικό απορρυπαντικό ρούχων χωρίς άρωμα ή και στο χέρι. Αν συνεχίζουμε να εμφανίσουμε σημάδια ακμής θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας. Κάποια σπυράκια που στην αρχή φαίνονται αθώα μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και σε ακμή, για αυτό μην τα παραμελείτε.

Πως προκαλείται η ακμή

Το κλειστό περιβάλλον της μάσκας και η έλλειψη οξυγόνου δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα μας να λειτουργεί φυσιολογικά, και να αναπνεύσει. Ακόμα η υψηλή υγρασία και ζέστη κλείνει τους πόρους, και έτσι συσσωρεύεται το σμήγμα με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια οδηγώντας στην εμφάνιση σπυριών και ουλών. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί δερματίτιδα ή ξηρότητα, ειδικά στις περιοχές που πιέζει το λάστιχο της μάσκας.

 

Exit mobile version