Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπάιντεν εμβολιασμοί: Σκέψεις να γίνουν υποχρεωτικοί στις Ένοπλες Δυνάμεις
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν εμβολιασμοί: Σκέψεις να γίνουν υποχρεωτικοί στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μπάιντεν εμβολιασμοί: Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα είναι «μία σκληρή απόφαση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν όλο το προσωπικό των αντρών και γυναικών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 σύμφωνα με μία συνέντευξη του, στο NBC που μεταδόθηκε σήμερα.

Δείτε ακόμη: Επτά στους δέκα Αμερικανούς είναι πιο αισιόδοξοι με την ομιλία Μπάιντεν στο Κογκρέσο

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα είναι «μία σκληρή απόφαση» προσθέτοντας ότι μία σοβαρή σκέψη είναι το γεγονός ότι τα μέλη του στρατιωτικού προσωπικού βρίσκονται συχνά, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.

Τζο Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν: Ήρθε η ώρα οι πλούσιοι να «πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η Αμερική είναι έτοιμη για απογείωση» καθώς έθεσε ένα σαρωτικό όραμα για μεγαλύτερες επενδύσεις για την ενίσχυση της οικονομίας την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης 1,8 τρισ. δολαρίων για νέες δαπάνες για τη φροντίδα των παιδιών, την εκπαίδευση και τους μισθούς.

Στην πρώτη του μεγάλη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου επιδίωξε να εκφραστεί με έναν ελπιδοφόρο τόνο τονίζοντας τις προσπάθειές του να καταπολεμήσει την πανδημία, να επεκτείνει τους εμβολιασμούς Covid-19 – προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν- και να ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη. «Η Αμερική κινείται. Προχωρώντας μπροστά. Και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τώρα», είπε, σε ομιλία του που διήρκεσε πάνω από μία ώρα. «Είμαστε σε ανταγωνισμό με την Κίνα και άλλες χώρες για να κερδίσουμε τον 21ο αιώνα», σημείωσε.

Ο  Μπάιντεν παρουσίασε το οικονομικό του πακέτο, συμπεριλαμβανομένου του νέου αμερικανικού οικογενειακού σχεδίου του, ενώ παράλληλα ανανέωσε την υποστήριξή του σε έναν μακρύ κατάλογο δημοκρατικών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης νομοθεσίας για την αστυνόμευση, τον έλεγχο των όπλων και τη μετανάστευση. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι η δημοκρατία εξακολουθεί να λειτουργεί. Ότι η κυβέρνησή μας εξακολουθεί να λειτουργεί και μπορούμε να τα παραδώσουμε για τον λαό μας », είπε και κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς να συνεργαστούν μαζί του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις