Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρισμός Ελλάδα 2021: Σε χαμηλά επίπεδα οι κρατήσεις αλλά αισιόδοξα τα μηνύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός Ελλάδα 2021: Σε χαμηλά επίπεδα οι κρατήσεις αλλά αισιόδοξα τα μηνύματα

Τουρισμός Ελλάδα 2021: Παρατάθηκε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη εμφανίστηκε βέβαιη ότι η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί. Όπως τόνισε στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στις 15 Μαΐου αναμένεται το ευρύτερο άνοιγμα του Τουρισμού, αλλά ήδη στη χώρα μας βρίσκονται τουρίστες από πολλά κράτη, για την έλευση των οποίων έχουν ακολουθηθεί όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

Δείτε ακόμη: Ύμνοι από την Πολωνία για το ελληνικό καλοκαίρι – «Ιδανικός προορισμός για φέτος»

Ερωτηθείσα για το πώς είναι η τουριστική κίνηση, η υφυπουργός Τουρισμού, παραδέχθηκε ότι οι κρατήσεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και περίπου στα ίδια με την περασμένη χρονιά, αλλά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τη συνέχεια, καθώς σύμφωνα με τις μηχανές αναζήτησης, η χώρα μας βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα όσων αναζητούν προορισμό διακοπών.

Παρατάθηκε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για καταλύματα Covid που θα βρίσκονται δίπλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, ακόμα και στα νησιά.

Τέλος, ανέφερε ότι το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους», που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, παρατάθηκε και για φέτος και μάλιστα, αναμένεται να διευρυνθεί η λίστα των δικαιούχων.

Αυτά τα δύο ελληνικά νησιά είναι ιδανικά για να ξεφύγετε από τα πλήθη

Η βρετανική εφημερίδα προτείνει εναλλακτικούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα πλήθη. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικά νησιά.
Τα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στα ταξιδιωτικά αφιερώματα του βρετανικού Τύπου για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Σε πρόσφατο άρθρο της, η Telegraph αναφέρει ότι οι «πράσινοι» προορισμοί στους οποίους θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν οι Βρετανοί αυτό το καλοκαίρι χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή τους, θα μπορούσαν, αρχικά, να φτάσουν τους 30. Στη συνέχεια παραθέτει μια λίστα με δέκα εναλλακτικούς προορισμούς για διακοπές μακριά από τα πλήθη. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικά νησιά: η Τήνος και η Σύμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις