Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουρθιώτης σύλληψη: Δύο παλιές υποθέσεις στο “μικροσκόπιο”
ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης σύλληψη: Δύο παλιές υποθέσεις στο “μικροσκόπιο”

Φουρθιώτης σύλληψη: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον Μένιο Φουρθιώτη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος θα παραμείνει στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, όταν και θα απολογηθεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του. Στο μικροσκόπιο της δίωξης εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν δύο παλιές υποθέσεις. Η μία, στις 13 Αυγούστου 2020, όταν και πάλι είχε καταγραφεί επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο.

Τότε είχε σημειωθεί έκρηξη, ενώ ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι η έκρηξη συνδέεται με την έκδοση της εφημερίδας που ετοίμαζε. Η δεύτερη επίθεση που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. είχε γίνει στις 10 Ιανουαρίου του 2021 έξω από το στούντιο που εργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης, όπου άγνωστοι είχαν πυρπολήσει το αυτοκίνητο στενού συνεργάτη του και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου που συντονίζει την εκπομπή του.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται και η έρευνα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία για τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη περί συμβολαίου θανάτου σε βάρος του.

“Ξεσκονίζουν” τις επαφές του

Ένα κινητό “σκιά” που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο παρουσιαστής για να συνομιλούσε με τους δύο συγκατηγορουμένους του μπήκε στο μικροσκόπιο του κοριού της αστυνομίας. Το κινητό αυτό ανήκει τυπικά σε Κύπριο συνδρομητή και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Απριλίου, δηλαδή δέκα μέρες πριν από την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο. Από αυτό το τηλέφωνο εστάλη στον 43χρονο ποινικό μήνυμα που σύμφωνα με την αστυνομία συνδέεται με το κατά παραγγελία χτύπημα με καλάσνικοφ που έγινε στις 17 Απριλίου. “Εάν υπάρχει πρόβλημα, πάρε με να ξέρω να βοηθήσω”.

Ο 43χρονος αρνείται τη σχέση του με την υπόθεση

“Τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου λάβατε γραπτό μήνυμα στο κινητό σας από τον Μένιο Φουρθιώτη. Ποιο ήταν το περιεχόμενό του;” τον ρώτησαν οι αστυνομικοί. “Ναι το θυμάμαι. Μου είχε στείλει ‘αν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να βοηθήσω’ και άλλα τέτοια κουλά… δεν απάντησα για με πρήζει”.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος έχει καταγγείλει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του από τον παρουσιαστή, υποστήριξε για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη: “Παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διέκρινα εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επίδειξης μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένα στην τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει, ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί”.

Στις 22 Απριλίου σημειώθηκε και η δεύτερη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, αυτή τη φορά με εκρηκτικό μηχανισμό, που προκάλεσε ζημιές στην είσοδο της οικίας. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το έγγραφο που είχε στείλει ο Μένιος Φουρθιώτης μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτό ζητούσε προσωπική αστυνομική συνοδεία και φρούρηση του σπιτιού του. “Τι αναμένει κανείς και δη οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες; Mήπως τον ίδιο μου τον βιολογικό αφανισμό;” ανέφερε.

«Αυτοί που με κρίνουν, κάποτε ζητούσαν εκπομπές» Ο Μένιος Φουρθιώτης στην τελευταία του εκπομπή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις