Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τένις: Η μαχαιριά που συγκλόνισε τον πλανήτη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τένις: Η μαχαιριά που συγκλόνισε τον πλανήτη

Τένις: Σαν σήμερα 30 Απριλόυ του 1993 η Μόνικα Σέλες μαχαιρώνεται εν ώρα αγώνα από Ανατολικογερμανό.

Ήταν 30 Απριλίου 1993 και το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, η Αμερικανίδα Μόνικα Σέλες, παίζει στον τελευταίο προημιτελικό του τουρνουά Citizen Cup που διεξαγόταν στο Αμβούργο εναντίον της Βουλγάρας Mαγνταλένα Μαλέεβα. Η Σέλες προηγείται 1-0 σετ και 4-3 games στο δεύτερο. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής πλευράς κοινό το έκπληκτο ακούει γυναικείες κραυγές. Η Σέλες έχει μόλις μαχαιρωθεί και τρεκλίζει προς το court. Ο δράστης είναι ο Ανατολικογερμανός Γκίντερ Πάρχε, που ακινητοποιείται και μεταφέρεται εκτός γηπέδου.

Η Σέλες διακομίζεται σε νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ο τραυματισμός από μαχαίρι και μετατραυματικό σοκ. Ο δράστης δηλώνει ότι σχεδίαζε την πράξη του καιρό με σκοπό να «βγάλει» εκτός court την 19χρονη Αμερικανίδα και να βοηθήσει έτσι τη συμπατριώτισσά του, Στέφι Γκραφ, με την οποία είχε εμμονή, να ανακτήσει τα ηνία του τουρ. Η Σέλες θα απέχει από τους αγώνες για 27 μήνες ενώ θα επιστρέψει 30 κιλά βαρύτερη λόγω υπερφαγίας. Ο τραυματισμός ήταν περισσότερο ψυχολογικός και κανείς δε μπορεί να ξέρει τι τελικά στερήθηκε η ίδια αλλά και εμείς.

Ένα αστέρι που δεν έλαμψε

Αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι ότι πριν το μοιραίο ματς η 19χρονη Σέλες είχε κατακτήσει 8 τίτλους Grand Slam (3 Αυστραλιανά Open, 2 Roland Garros, 2 US Open) και είχε στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή του κόσμου το 1991 και το 1992 εκθρονίζοντας τη Στέφι Γκραφ. Έξι μήνες μετά την επιστροφή της η Σέλες κατέκτησε τον 9ο Grand Slam τίτλο της στην Αυστραλία, που ήταν και ο τελευταίος της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις