Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / El Risitas πέθανε: Έφυγε από τη ζωή το πιο viral γέλιο του κόσμου
ΚΟΣΜΟΣ

El Risitas πέθανε: Έφυγε από τη ζωή το πιο viral γέλιο του κόσμου

El Risitas πέθανε: «Έφυγε» ο άνδρας που έγινε viral με το γέλιο του

Ο Ισπανός κωμικός Juan Joya Borja από την Σεβίλλη, που έγινε πασίγνωστος από το γέλιο του, πέθανε σε ηλικία 65 ετών. Είναι ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμό του El Risitas, που σημαίνει γέλια. Ο κωμικός έγινε γνωστός στο Διαδίκτυο ως “Spanish laughing guy” (= Ο Ισπανός που γελάει), και προς λύπηση όλων μας το χαμόγελο του έσβησε. Μετά από εμφανίσεις στην εθνική ισπανική τηλεόραση, ο Borja έγινε viral το 2014, όταν οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο άρχισαν να μεταγλωττίζουν υπότιτλους πάνω στα λόγια του, γελώντας, εξηγώντας μια ιστορία που δεν είχε καμία σχέση με ό,τι έλεγε.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο στη Σάντα Καρίνταδ, από όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του. Από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Virgen del Rocío μετά από υποτροπή, όπου τελικά πέθανε, εχθές 28/4. Τον Μάρτιο ευχαρίστησε τους οπαδούς του που διοργάνωσαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να του αγοράσουν ένα ηλεκτρικό σκούτερ ώστε να μπορεί να κινείται απρόσκοπτα, μετά από ακρωτηριασμό ενός από τα πόδια του.

Η ιστορία του βίντεο

Το διάσημο βίντεο που τον έκανε διάσημο, προήλθε από την ισπανική εκπομπή Ratones Coloraos, όπου του πήραν συνέντευξη για την κακή εμπειρία του ως βοηθού κουζίνας. Ανέβηκε στο YouTube της εκπομπής το 2007, και ο Borja διηγήθηκε στον οικοδεσπότη πώς άφησε κάποτε 20 πιάτα παέγιας στη θάλασσα για μια νύχτα για να καθαριστούν. Το επόμενο πρωί που επέστρεψε διαπίστωσε ότι η παλίρροια τα είχε “εξαφανίσει” όλα εκτός από ένα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο οικοδεσπότης της εκπομπής ξέσπασαν σε ανεξέλεγκτο γέλιο, και το γέλιο του που είναι μεταδοτικό, έγραψε ιστορία. Δεν έχει να κάνει τόσο το τι έλεγε, αλλά ο τρόπος που γελούσε σε έκανε αυτομάτως να ξεκαρδιστείς.

Χρόνια αργότερα, περίπου το 2014, οι χρήστες του Διαδικτύου άρχισαν να δημοσιεύουν ξανά το κλιπ με άσχετους υπότιτλους σε πολλές γλώσσες, σχολιάζοντας με χιούμορ ζητήματα από την ελληνική πολιτική και τις εγχώριες πανελλήνιες εξετάσεις μέχρι και την πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις