Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γάμοι κορονοϊός 2021: Το 80% των τελετών μεταφέρονται για του χρόνου
ΕΛΛΑΔΑ

Γάμοι κορονοϊός 2021: Το 80% των τελετών μεταφέρονται για του χρόνου

Γάμοι κορονοϊός 2021: Το 80% των τελετών μεταφέρονται για του χρόνου

Δύσκολη περίοδο διανύουν οι ιδιοκτήτες των κέντρων δεξιώσεων, που όπως πέρσι έτσι και φέτος καλούνται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της high season για την τέλεση γάμων τον Μάιο να βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με μελλοντικά ζευγάρια που διαλέγουν λόγω των μέτρων να ακυρώνουν για ακόμη μία χρονιά τα σχέδια του “ονειρεμένου γάμου”.

Εκατοντάδες γάμοι και εκδηλώσεις από το 2020 μεταφέρθηκαν για το 2021, ενώ ήδη η πλειοψηφία των ζευγαριών -σε ένα ποσοστό που αγγίζει έως και το 80%- έχει μετακυλήσει την ιερή τελετή και το καθιερωμένο γλέντι για το 2022.

Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τους ιδιοκτήτες κέντρων εκδηλώσεων

Ταυτόχρονα, τα περσινά μέτρα με τελετές των 50 και 100 ατόμων οδήγησαν στην “έκρηξη” στις τιμές των εκδηλώσεων. Σε ένα γλέντι με 250 και 300 άτομα η τιμή ήταν 17-18 ευρώ / κεφάλι, ενώ πλέον οι επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν από τη λαίλαπα της πανδημίας προχωρούν σε αυξήσεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούν από τουλάχιστον 30 ευρώ / κεφάλι. Τα παραπάνω εξηγούν στο ThessToday.gr επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες κέντρων δεξιώσεων στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση ενημέρωση του κλάδου από την κυβέρνηση σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν.

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα κάνουμε τους γάμους του μήνα, οι οποίοι είναι οι περσινοί για τη φετινή χρονιά»

“Πλησιάζουμε προς τον Μάιο και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα κάνουμε τους γάμους του μήνα, οι οποίοι είναι οι περσινοί για τη φετινή χρονιά. Ήδη πάρα πολλά ζευγάρια έχουν αναβάλει την ιερή τελετή και την εκδήλωση για το 2022”, τονίζουν στο ThessToday.gr οι υπεύθυνοι του κέντρου δεξιώσεων “Polis”, συμπληρώνοντας παράλληλα: “Το καλό είναι ότι τα ζευγάρια δείχνουν κατανόηση, γιατί κι εμείς μέχρι στιγμής είμαστε στο “σκοτάδι””.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις