Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τελικός κυπέλλου: Με τον ΠΑΟΚ θα παίξει ο Ολυμπιακός στις 22 Μαΐου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελικός κυπέλλου: Με τον ΠΑΟΚ θα παίξει ο Ολυμπιακός στις 22 Μαΐου

Τελικός κυπέλλου: Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Με τελικό σκορ 2-1 ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ στην Τούμπα, παρόλο που η δεύτερη προηγήθηκε. Έτσι οι Θεσσαλονικείς προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στις 22 Μαΐου. Η ΑΕΚ, έχοντας χάσει 0-1 στο πρώτο παιχνίδι, μπήκε επιθετικά, χωρίς ωστόσο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, οι κιτρινόμαυροι είχαν κατοχή μπάλας, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με αυτή, ενώ οι ασπρόμαυροι άγγιξαν το γκολ στο 25′ με το πλασέ του Ουάρντα μετά την παράλληλα μπαλιά του Ροντρίγκο, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει κανένα ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο, ενώ ο ΠΑΟΚ, από την άλλη πλευρά, έδειχνε βολεμένος με το 0-0, το οποίο του έδινε και την πρόκριση.

Το παιχνίδι συνεχιζόταν στο ίδιο μότιβο μέχρι το 60′, αλλά από εκεί και πέρα ακολούθησε καταιγιστικός ρυθμός. Καταρχάς, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου στον Σφιντέρσκι, αλλά ο Βιεϊρίνια που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η τιμωρία του για αυτό, λοιπόν, ήρθε στο 70′, όταν ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

ΠΑΟΚ

Λύτρωση από Κρμέντσικ

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε με τον Κρμέντσικ! Ο Τσέχος στο 84′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Από πάσα του Μπάμπα ο Κρμέντσικ που ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε το 1-1 με σουτ κι ενώ τον κάλυπτε ο Μάνταλος. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ζίφκοβιτς στις καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (97′ Λύρατζης), Ουάρντα, Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Λόπες (62′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς (62′ Τάνκοβιτς), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (62′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις