Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λαγός σύλληψη: Ζητάει άσυλο στο Βέλγιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγός σύλληψη: Ζητάει άσυλο στο Βέλγιο

Λαγός σύλληψη: Υπέβαλε αίτηση ασύλου στο Βέλγιο

Νομικά παράθυρα αναζητά ο καταδισκαμένος στην Ελλάδα Γιάννης Λαγός, καθώς υπέβαλε αίτηση ασύλου στο Βέλγιο και ο εισαγγελέας στις Βρυξέλλες αναμένεται σήμερα να αποφανθεί σήμερα αν θα παραμείνει κρατούμενος ή σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου υπάρξει απόφαση σχετικά με την έκδοσή του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ANT1.

Δείτε ακόμη: Πώς οι Βελγικές αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Λαγού – Το “σήμα” Χρυσοχοΐδη

Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του, τότε η έκδοσή του ενδεχομένως να αργήσει. Εάν ισχύσει αυτό το σενάριο, ο Γιάννης Λαγός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος. Ο καταδικασμένος για τη δράση της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, συνελήφθη χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του, ως ευρωβουλευτή, από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη

Ο Γιάννης Λαγός είχε καταδικαστεί τον περασμένο Οκτώβριο σε 13 χρονιά και 8 μήνες κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την δράση του στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η συγκεκριμένη ποινή δεν είχε ανασταλτική ισχύ, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση έκδοσης του από τις βελγικές αρχές θα πάρει το δρόμο της φυλακής. Σημειώνεται ότι βάσει των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής και διατηρεί προνόμια, όπως αυτό της μισθοδοσίας του, ακόμη και ως τρόφιμος στις φυλακές.

Μετά και τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, πλέον ο Χρήστος Παππάς παραμένει ο μόνος από τα συνολικά 7 μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που ακόμα αναζητείται από τις αρχές.

Σε βάρος του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα από την Interpol τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκιση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις