Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Υποχρεωτικό εμβόλιο στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια σκέφτονται να κάνουν την αρχή
ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικό εμβόλιο στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια σκέφτονται να κάνουν την αρχή

Υποχρεωτικό εμβόλιο στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια το πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα.

Θα χρειαστείτε κάτι  περισσότερο από μία υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις για να πάτε την επόμενη χρονιά στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια… Κι όμως, όπως όλα δείχνουν, γιαν α περάσετε την πύλη θα δείχνετε την… κάρτα εμβολιασμού. Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Πανεπιστημιακό Σύστημα της Πολιτείας, θέλει τους φοιτητές και το προσωπικό εμβολιασμένους πριν επιστρέψουν στην Πανεπιστημιούπολη το φθινόπωρο, κάτι που εν μέσω αβεβαιότητας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Ο επιδημιολόγος George Rutherford λέει ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση. “Το κάνουμε για την ιλαρά, το κάνουμε και για άλλες ασθένειες. Όταν θέλουμε απόδειξη ανοσοποίησης, αυτή είναι η απολύτως λογική λύση”, λέει.

Ωστόσο δεν είναι το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που έριξε πρώτο την ιδέα, είναι όμως αυτό -που φιλοξενεί πάνω από 1 εκατομμύριο φοιτητές και εργαζομένους – που θα ανάψει το πράσινο φως για την “υποχρεωτικότητα”. Αν υπάρχει ελπίδα για μία νόμιμη ένσταση σε αυτό, είναι πως τα εμβόλια της Pfizer της Moderna και της Johnson & Johnson αυτή τη στιγμή έχουν μόνο έγκριση επείγουσας χρήσης και όχι πλήρη έγκριση από τον FDΑ.  H καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είπε ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν συγκρούονται με το νόμο. “Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί είναι νόμιμοι, η νέα συνθήκη του εργασιακού χώρου για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια μας, είναι εξίσου νόμιμη με την απαίτηση για πλύσιμο των χεριών”, ανέφερε.  Ακόμα πάντως και η μερίδα των φοιτητών που έχει ήδη εμβολιαστεί δεν είναι και τόσο θετική στο να καταστεί υποχρεωτική μία απόδειξη ανοσοποίησης σε δημόσια πανεπιστήμιο όπως αυτό της Καλιφόρνιας:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις