Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βασίλισσα Ελισάβετ καθήκοντα: Αποσύρεται από τις βασιλικές υποχρεώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ καθήκοντα: Αποσύρεται από τις βασιλικές υποχρεώσεις

Βασίλισσα Ελισάβετ καθήκοντα: Αποσύρεται από τις βασιλικές υποχρεώσεις

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί μια φήμη που θέλει τη βασίλισσα Ελισάβετ να αποχωρήσει από τα βασιλικά της καθήκοντα στο άμεσο μέλλον, υποστήριξε πρώην βασιλικός ανταποκριτής. Η βασίλισσα είχε τα 95α γενέθλιά της την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, Φίλιππου.  Σύμφωνα με τη «The Mirror», τη σκυτάλη αναλαμβάνουν τα παιδιά της, τα οποία θα την απαλλάξουν σε μεγάλο βαθμό από το φορτωμένο πρόγραμμά της.

Ο πρώην βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Peter Hunt, είπε στους New York Times ότι «η βασίλισσα θα εγκαταλείψει αξιοπρεπώς τα καθήκοντά της». Αυτή την εβδομάδα ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να αναλάβει πολλά από τα βασιλικά καθήκοντα, ξεκινώντας από το να συνοδεύσει τη βασίλισσα στο άνοιγμα του Κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν «φύγει» ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο Κάρολος τον είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο, όπου οι δυο τους μίλησαν για το μέλλον.

Τα πρώτα δημόσια καθήκοντα μετά την κηδεία του Φίλιππου

Τα πρώτα δημόσια καθήκοντά της εκτέλεσε η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την κηδεία του 99χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου είναι γεγονός. Συγκεκριμένα, η μονάρχης της Αγγλίας έδωσε το «παρών» στις υποχρεώσεις αυτές από το Κάστρο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, όπου διεξήχθη, πριν από δύο εβδομάδες, η κηδεία του Φίλιππου. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εκτέλεση καθηκόντων μετά το τέλος της περιόδου πένθους για τη βασιλική οικογένεια.  Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η 95χρονη βασίλισσα επικοινωνεί με τους νέους πρεσβευτές της Λετονίας και της Ακτής Ελεφαντοστού και χαμογελάει ξανά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις