Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδία κορονοϊός – Φάουτσι: «Η ανθρωπότητα απέτυχε»
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία κορονοϊός – Φάουτσι: «Η ανθρωπότητα απέτυχε»

Ινδία κορονοϊός - Φάουτσι: Σε δηλώσεις του στον Guardian ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος επεσήμανε ότι η κατάσταση στην Ινδία υπογραμμίζει την αποτυχία της ανθρωπότητας.

Πυρά κατά των πλούσιων κρατών του πλανήτη εξαπέλυσε ο Άντονι Φάουτσι επειδή απέτυχαν να διασφαλίσουν μια ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια για την Covid-19 και να υπάρξει μια «παγκόσμια» απάντηση στην πανδημία με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία.

Σε δηλώσεις του στον Guardian ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος επεσήμανε ότι η κατάσταση στην Ινδία, που σπάει το ένα μετά το άλλο τα τραγικά ρεκόρ με τους νεκρούς από την Covid-19 να ξεπερνούν πλέον τις 200.000, υπογραμμίζει την αποτυχία της ανθρωπότητας στην εξασφάλιση δίκαιης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη όλων των κατοίκων του πλανήτη. «Ο μόνος τρόπος μιας επαρκούς απάντησης σε μια παγκόσμια πανδημία είναι να υπάρχει μια παγκόσμια ανταπόκριση κι αυτό σημαίνει δικαιοσύνη σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Κι αυτό, δυστυχώς, δεν έχει επιτευχθεί. Συχνά, όταν εμφανίζονται ασθένειες σε χώρες με περιορισμένη πρόσβαση σε θεραπευτικές αγωγές ή πρόληψη όλες οι χώρες που είναι σχετικά πλούσιες ή έχουν υψηλότερα εισοδήματα είναι που πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή σ’ αυτό», τόνισε.

360.960 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Ινδία, απ’ όπου καταφθάνουν διαρκώς σοκαριστικές εικόνες από την έξαρση της πανδημίας, κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 360.960 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα μέχρι τώρα φθάνουν τις 201.187. Ο Φάουτσι είπε ότι ο ΠΟΥ προσπαθεί να επιταχύνει την αποστολή εμβολίων και άλλων θεραπευτικών μέσων στην Ινδία μέσω της πρωτοβουλίας COVAX, αλλά «πρέπει να κάνουμε περισσότερα απ’ αυτό.

Οι ΗΠΑ έχουν πραγματικά κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν την Ινδία, στέλνουμε οξυγόνο, ρεμδεσιβίρη, προστατευτικό εξοπλισμό, ποικιλία άλλων φαρμάκων και σύντομα θα στέλνουμε εμβόλια. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι μια ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν οι πλούσιες χώρες. Αυτή τη στιγμή είναι τρομερά τραγική η κατάσταση με ανθρώπους να πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο και αρκετές νοσοκομειακές κλίνες. Πρέπει να προσπαθήσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη δικαιοσύνη αναφορικά με τα ζητήματα δημόσιας υγείας», επεσήμανε.

Δείτε ακόμη: 
Επέστρεψε στην Ν.Υόρκη η Ιβάνκα Τραμπ – Βόλτα συνοδεία μυστικών πρακτόρων
O μεγάλος χαμένος των αλβανικών εκλογών
Για θανάσιμο κίνδυνο από τους Ισλαμιστές προειδοποιούν οι στρατηγοί στη Γαλλία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις