Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα – άρση μέτρων: Ανακοινώσεις για μετακινήσεις και sms στο 13033
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα – άρση μέτρων: Ανακοινώσεις για μετακινήσεις και sms στο 13033

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα - άρση μέτρων: Προς πλήρη κατάργηση τα μηνύματα για τις μετακινήσεις.

Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00 παρουσία και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών για κατάργηση από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαϊου του υποχρεωτικού SMS για τις μετακινήσεις, μετά και την επαναλειτουργία της εστίασης, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από τη συγκεκριμένη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα, ενώ «ελεύθερες» παραμένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα. Από την άλλη το ζήτημα κατάργησης του SMS είναι κάτι που βρίσκεται αρκετά υψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης των ειδικών, αφού εκτιμάται ότι μετά και το άνοιγμα της εστίασης το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα είναι βιώσιμο.

Νίκος Χαρδαλιάς με μάσκα

Παπαθανάσης: Χωρίς περιορισμούς στη μετακίνηση η εστίαση

Χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου, η εστίαση, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης,  Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε σαφές πως «δεν χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση» και εξήγησε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00 ότι «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν», καλώντας τους πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν στην εστίαση που ανοίγει τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και τα μπαρ, καθώς έχει προκύψει σύγχυση, είπε πως το θέμα των ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, καθώς και η χρήση του sms μετακίνησης, αποτελούν τα σημερινά υπό εξέταση θέματα της Επιτροπής. «Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και είπε πως «στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι, «τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν».

Μέχρι τις 23:00 η κυκλοφορία μετά το άνοιγμα της εστίασης

Aπό τις 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα ξεκινά στις 23.00, με τα καταστήματα να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για ντελίβερι και take away και πέραν του ωραρίου αυτού. Στο πώς θα γίνει το επερχόμενο άνοιγμα της εστίασης αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Σήμερα ή αύριο θα εκδοθεί η ΚΥΠ που θα περιγράφει πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Θα λειτουργήσουν αρχικά μόνο οι επιχειρήσεις με εξωτερικούς χώρους, μόνο με καθήμενους πελάτες, και με ανάλογα του χώρου τραπεζοκαθίσματα. Θα πάμε έτσι για ένα διάστημα, να δούμε πώς συμπεριφέρονται και οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο επιδημιολογικά. Ό,τι είναι σε καφέ, θα ανοίξει, και θα λειτουργήσει στους εξωτερικούς του χώρους. Εμείς θέλουμε τα υγειονομικού τύπου καταστήματα που χαρακτηρίζονται ως εστίασης, να λειτουργήσουν. Υπάρχουν κενά με τους κωδικούς δραστηριότητας, και σήμερα θα καταλήξουμε στο πλαίσιο», εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης.

Δείτε ακόμη: 
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ύμνοι από την Πολωνία για το ελληνικό καλοκαίρι – «Ιδανικός προορισμός για φέτος»
Η ηλικιακή ομάδα 40-44 θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις