Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη Φουρθιώτη: Υποψίες πως “έστησε” την επίθεση στο σπίτι του
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Φουρθιώτη: Υποψίες πως “έστησε” την επίθεση στο σπίτι του

Σύλληψη Φουρθιώτη: Το ίδιο όπλο, το DNA και ο Κώστας Βαξεβάνης

Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, μετά από ενδελεχή έρευνα των Αρχών στο σπίτι του στην Εκάλη και το γραφείο του στο Κανάλι Έψιλον. Μαζί του συνελήφθησαν (σήμερα οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις) άλλα δύο άτομα (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 9 προσαγωγές), στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε “συμβόλαιο θανάτου” εναντίον του, ενώ σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι στις 16 Απριλίου, καθώς και για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Το γραφείο του στο Κανάλι Έψιλον επισκέφτηκε χθες ένας εισαγγελέας και δύο αστυνομικοί, ενώ ενδελεχής έρευνα έγινε και στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο. Φύλλο και φτερό έκαναν οι αστυνομικοί τους δύο χώρους, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, για τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και αν οι υποθέσεις συνδέονται.

Οι κάλυκες από καλάσνικοφ και η σύνδεση Φουρθιώτη-δραστών

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες βρίσκονται στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας στο Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάστηκαν για τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, καθώς και αν έχουν σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη. Πρόκειται για άτομα με ποινικό παρελθόν, για εκβιάσεις και άλλα αδικήματα, ενώ είναι γνωστοί στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καθώς τα ονόματά τους είχαν αναφερθεί σε δικογραφία για προστασία νυχτερινών μαγαζιών προ λίγων ετών. Σύμφωνα με το Mega, οι κάλυκες που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη και οι κάλυκες που είχαν βρεθεί στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Εκάλη μεταξύ αγνώστων και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου προέρχονται από το ίδιο καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο Έλληνες δράστες, από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σακίδιο, το οποίο τους έπεσε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών εναντίον της μάντρας του σπιτιού του παρουσιαστή. Μάλιστα, από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί φέρεται ο Μένιος Φουρθιώτης να επικοινωνούσε με τους δύο δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Ο Βαξεβάνης προανήγγειλε τη σύλληψη των πιστολέρο της Εκάλης

Σε ένα tweet όλο νόημα είχε προχωρήσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, λίγη ώρα πριν την προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του.

Ειδικότερα, ο Κώστας Βαξεβάνης στην προφητική όπως φάνηκε ανάρτησή του, ανέφερε τα εξής:

“Σε λίγο θα συλληφθούν αυτοί που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στην Εκάλη. Έχουν δύο επιλογές. 1. Να ομολογήσουν πως τους έβαλε ο Φουρθιώτης να χτυπήσουν το σπίτι του και εμένα. 2. Να ομολογήσουν πως ευθύνονται μόνο για τους πυροβολισμούς στο Φουρθιώτη. Τι θα διαλέξουν άραγε;”.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι προσήχθη ο Μένιος Φουρθιώτης και πως προσήχθησαν επίσης και δύο άτομα που θεωρούνται ως ύποπτα για την επίθεση με καλάσνικοφ σε αστυνομικούς στην Εκάλη. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλο, από τις έρευνες των αρχών και τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι οι πυροβολισμοί στους αστυνομικούς και η επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη έγιναν με το ίδιο όπλο. Ο Κώστας Βαξεβάνης με νέα ανάρτησή του για το θέμα, έκανε γνωστό ότι “δύο πρόσωπα, ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ ως εκτελεστές των σχεδίων Φουρθιωτη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι οι ίδιοι που πυροβόλησαν την ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και το σπίτι του Φουρθιώτη. Όσα δηλαδή είχα καταγγείλει. Είναι τραγικό να επιβεβαιώνεσαι για τη μετατροπή της χώρας σε Κολομβία”.

Ο Βαξεβάνης κατήγγειλε “συμβόλαιο” εναντίον του – Η σύνδεση με τον Φουρθιώτη

Υπενθυμίζουμε πως ο εκδότης του Documento, με μια μακροσκελή του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook πριν από μερικές ημέρες, κατήγγειλε ότι δέχθηκε πληροφόρηση πως κάποιοι είχαν σχεδιάσει να εκτελέσουν συμβόλαιο εναντίον του, αλλά μια συμπλοκή με άνδρες της ΕΛΑΣ ματαίωσαν τα σχέδιά τους. Παράλληλα, ανέφερε πως κάποιος προσπάθησε να μπει στα γραφεία της εφημερίδας του, ενώ συνέδεσε τα γεγονότα με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη πριν από μία εβδομάδα. Μάλιστα, έγραψε πως “κάποιος κύριος” του είπε πως “ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην “πιάτσα” κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι’ αυτόν”.

Ο δικηγόρος του κ. Φουρθιώτη είχε αναφέρει για τις καταγγελίες Βαξεβάνη ότι: “Ο κ. Φουρθιώτης αρνείται με οργή και αγανάκτηση τα ως άνω αναφερόμενα, καθότι αυτά αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, για τα οποία το λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία ο εντολέας μου θα προσφύγει εντός των επομένων ωρών. Πέραν τούτων, ο εντολέας μου ζητά άμεσα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν εις βάθος την ως συγκεκριμένη υπόθεση”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις