Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Show Ελ Αραμπί
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Show Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τον Μπρούμα άλλη μία στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ηπειρωτών και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα προκύψει από τον αυριανό επαναληπτικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (29/4, 19:00. 0-1 το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο και το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Σεμέδο, Σωκράτη και Χολέμπας στην τριάδα της άμυνας. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Καμαρά και Εμβιλά στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί, με τους Μασούρα και Μπρούμα, αριστερά και δεξιά από τον Μαροκινό επιθετικό. Από την άλλη, ο Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με την εξής 11άδα: Λοντίγκιν, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σάλιακα, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλη, Ελευθεριάδη, Παμλίδη και Μιλιντσεάνου.

Ολυμπιακός

 

Διπλό χτύπημα από τον Ελ Αραμπί

Στο 25’ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν. Ο Μπρούμα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Πίρσμαν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45’, ο Μαροκινός επιθετικός χτύπησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Ο Καμαρά σούταρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Αφρικανό, αυτός ελίχθηκε και με αριστερό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Στο 51’ ο ΠΑΣ σκόραρε με τον Καρτάλη και ξαναμπήκε στο ματς. Ο 26χρονος άσος των Ηπειρωτών σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Σα δεν είχε οπτικό πεδίο και δεν κατάφερε να αντιδράσει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του και τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1. Στο 57’ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με τον Μπρούμα. Ο Ρέαμπτσιουκ σούταρε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Ελ Αραμπί, αυτός έστρωσε στον Μπρούμα και ο Πορτογάλος με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Ολυμπιακός

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83′ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’+2′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69′ Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46′ Μπρένερ) Μιλιντσεάνου (69′ Λώλης).

Ολυμπιακός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις