Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαντζουράνης – Μιωνής Novartis: Διάλογος “φωτιά” στη δημοσιότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντζουράνης – Μιωνής Novartis: Διάλογος “φωτιά” στη δημοσιότητα

Μαντζουράνης - Μιωνής Novartis: Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε τον διάλογο με τον δικηγόρο Ιωάννη Μαντζουράνη για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου

Σε αποκαλύψεις που βάζουν “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό προχώρησε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ενώπιον της ανακρίτριας του του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση της καταγγελλόμενης σκευωρίας στην υπόθεση Novartis και την ερευνώμενη εμπλοκή Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους δικαστικούς χειρισμούς της. Ο επιχειρηματίας, υποστήριξε ξανά τα όσα έχει διατυπώσει στη μήνυσή του, ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος, προκειμένου να του αποσπάσουν ποσό ύψους 350.000 ευρώ.

Στην κατάθεσή του, επικαλέστηκε μια συνάντηση με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την επίμαχη περίοδο και ο οποίος φέρεται να του επιβεβαίωσε με ωμό τρόπο και αγοραίες εκφράσεις, ότι ο ίδιος και ο Παπασταύρου ήταν στόχοι, ενώ ο συνέταιρός του “παράπλευρη απώλεια”. Μάλιστα όπως ανέφερε, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου μπήκε στο “στόχαστρο” για πολιτικούς λόγους και ειδικότερα εξαιτίας της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

“Ο δικηγόρος του Τσίπρα μου επιβεβαίωσε ότι ήμουν στόχος του Παπαγγελόπουλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, ο νομικός που κατονόμασε ο Σάμπυ Μιωνής ως τον άνθρωπο ο οποίος του επιβεβαίωσε πως έχει μπει στο στόχαστρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο γνωστός νομικός είναι σήμερα είναι ο ένας εκ των δύο δικηγόρων τουν Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση των αγωγών που υπέβαλλε στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Γιάννη Κουρτάκη, για τα όσα είχαν γράψει για τη βίλα που νοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο.

Μάλιστα στο δημοσίευμα, αναφέρεται και ο επίμαχος διάλογος μεταξύ των δύο αντρών, στον οποίο ο Γιάννης Μαντζουράνης του μετέφερε τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα ο διάλογος ήταν ο εξής:

Σάμπυ Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος γιατί το έκανε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Γιατί ήταν φίλος του Φιλιππάκη, κολλητός.

Σάμπυ Μιωνής: Τι σου έχει πει; Εγώ επειδή είμαι φίλος με τον Φιλιππάκη…

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι.

Σάμπυ Μιωνής: Αυτό σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Κολλητός, αυτό ήτανε.

Σάμπυ Μιωνής: Μισό λεπτάκι κάθισε και σε κοίταξε στα μάτια, που σε ξέρει τόσα χρόνια, και σου είπε επειδή είμαι φίλος του Φιλιππάκη και γάμησε τον Μεταξά;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι γάμησε τον τέτοιον γιατί, (όχι τον Μεταξά), εσένα, και να γαμήσουμε και τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Να μιλάμε ανοιχτά τώρα.

Σάμπυ Μιωνής: Και γι’ αυτό τον λόγο γαμάμε τον Μεταξά σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τον πήρε σβάρνα τον Μεταξά, τον πήρε η μπάλα τον άνθρωπο, είναι παράπλευρη απώλεια.

Σάμπυ Μιωνής: Βρέθηκε στη λάθος στιγμή.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Είναι στο λάθος σημείο με τον λάθος άνθρωπο, εσένα δηλαδή.

Σάμπυ Μιωνής: Σε κοίταξε στα μάτια και σου ’πε τέτοιο πράγμα;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι, ναι γιατί όχι;

Σάμπυ Μιωνής: Δεν ντράπηκε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τώρα, έχει σημασία αυτό; Εμένα μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν ασχολείται τώρα και δεν κυνηγάει.

Σάμπυ Μιωνής: Αλλά σου ’πε ότι το έκανε πριν.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Το ’κανε πριν, ναι μωρέ, το έκανε πριν.”

Διαψεύδει ο Γιάννης Μαντζουράνης

Μετά τις “βόμβες” Μιωνή, ο Γιάννης Μαντζουράνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το περιεχόμενο του διαλόγου και δηλώνει ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας θα καταθέσει ενόρκως στην ανακρίτρια.

Στην ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του “Documento”, ο δικηγόρος αναφέρει τα εξής:

“Διαρροές σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζουν ένα φερόμενο ‘διάλογο’ μεταξύ εμού και του κ. Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος – κατά τα δημοσιεύματα – κατατέθηκε στην Ανακρίτρια – Αρεοπαγίτη κ. Αλεβιζοπούλου, πλην όμως δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα καταθέσω ενόρκως στην αρμόδια κ. Ανακρίτρια, ενώ παράλληλα επιφυλάσσομαι να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μου”.

Υ.Γ. Η ηπιότητα της αντίδρασης του δικηγόρου Γιάννη Ματζουράνη εκπλήσσει. Αλλα ενδεχομένως και όχι…Αφού ο προηγούμενος που διέψευσε τον Σάμπυ Μιωνή, ήταν ο Νίκος Παππάς. Και τελικά είδε τον διάλογο λέξη προς λέξη δημοσιευμένο στα media, αφού ο επιχειρηματίας είχε φροντίσει να τον ηχογραφήσει κρυφά. Και κατέθεσε και τις κασέτες στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις