Πως να καθαρίσω τα ακουστικά μου: Ο πιο εύκολος τρόπος για να μην τα χαλάσεις

PLUS

Πως να καθαρίσω τα ακουστικά μου: Ο πιο εύκολος τρόπος για να μην τα χαλάσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Καθαρισμός ακουστικών: Το απόλυτο tip που θα σας λύσει τα χέρια

27.04.2021 | 09:56

Τα ακουστικά είναι για πολλούς ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας. Αποτελούν το μέσο για να ακούσει κανείς μουσική και σου κρατάνε συντροφιά πολλές ώρες της ημέρας. Κάποιοι μάλιστα δεν τα αποχωρίζονται ποτέ, αφού η μουσική είναι η καλύτερη παρέα και μπορεί να σε χαλαρώσει ανά πάσα στιγμή. Μπορείς να τα φοράς μέσα στο σπίτι, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την ώρα που πηγαίνεις στη δουλειά σου. Για κάποιους μάλιστα είναι και κομμάτι της εργασίας τους, και καλούνται να δουλέψουν με αυτά. Είναι φυσικό και επόμενο, λοιπόν, ότι μαζεύουν μικρόβια. Έρχονται σε άμεση επαφή με το αυτί, για αυτό και κρίνεται αναγκαίο να είναι καθαρά. Μπορεί να σκέφτεσαι πως να καθαρίσω τα ακουστικά μου όμως χωρίς να τα χαλάσω; Σου έχουμε τη λύση.

Τα ακουστικά όμως είτε είναι μικρά είτε τα μεγάλα (τύπου dj) πρέπει να τα καθαρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφύγουμε κάποια μόλυνση ή κάποια ωτίτιδα. Ο τρόπος είναι απλός. Παίρνουμε μία μπατονέτα και τη βρέχουμε με λίγο οινόπνευμα. Έπειτα, καθαρίζουμε με αυτήν όλη την επιφάνεια του ακουστικού και το αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει. Προσοχή, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος. Αν θες μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία με μία μικρή παιδική οδοντόβουρτσα. Μην ξεχνάς ότι την ώρα που καθαρίζεις το ακουστικό, η επιφάνειά του πρέπει να κοιτά προς το έδαφος ώστε να φύγουν όλες οι βρωμιές.

Σκόνη στο πληκτρολόγιο του λαπτοπ: Πώς να το καθαρίσετε μέσα σε δευτερόλεπτα

Στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ μαζεύονται συχνά ψίχουλα, σκόνη και λεκέδες καφέ, μιας και περνάμε πολλές ώρες της μέρας μας μπροστά σε αυτό. Θα συμφωνείτε ότι είναι και μια από τις επιφάνειες του σπιτιού που αγγίζουμε πιο πολύ. Ειδικά αυτή την περίοδο που η προσωπική υγιεινή είναι το παν, πρέπει να καθαρίζουμε και τις επιφάνειες που ακουμπάμε περισσότερο, αφού είναι εστίες μικροβίων. Μην αναρωτιέστε πια «πώς να καθαρίσω το πληκτρολόγιο του λάπτοπ». Ο καθαρισμός του πληκτρολογίου μπορεί να γίνει με ένα νωπό χαρτομάντιλο και λίγο ασφαλές καθαριστικό.

Απλώστε το στα πλήκτρα και τη βάση του πληκτρολογίου και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει σταγόνες υγρασίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά. Αν δυσκολεύεστε να φτάσετε ανάμεσα στα πλήκτρα, χρησιμοποιήστε έναν συμπιεστή αέρα ή μια μπατονέτα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα κουμπιά του ποντικιού και τα πλήκτρα του πληκτρολογίου από τη βρωμιά χωρίς να τα αποσυναρμολογήσετε.

 

Exit mobile version