Δημοσκόπηση Pulse Skai 2021: 13,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ, τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse Skai 2021: 13,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ, τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δημοσκόπηση Pulse Skai 2021:Σωστή απόφαση η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό το Πάσχα για το 54% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης της Pulse

26.04.2021 | 21:49

Τη γνώμη των πολιτών στις αποφάσεις της κυβέρνησης για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα σφυγμομετρεί νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στις 13,5% μονάδες κυμαίνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου που δίνει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 7,5% των ερωτηθέντων.

Δείτε ακόμη: Opinion Poll: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, παραμένει πρώτη η ΝΔ

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνοντας το 44%, έναντι 26% για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσκόπηση Pulse Skai 2021: Θετικοί απέναντι στον εμβολιασμό οι πολίτες

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να «βαθμολογήσουν» την προσπάθεια της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμένων έστω και με την πρώτη δόση πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια και λίγες ώρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 με 39 ετών. Σε υψηλό ποσοστό, άνω του 50%, οι πολίτες δηλώνουν διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαβαθμίσεις αναφορικά με τον χρόνο που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν. Σημειώνεται ότι οι απαντήσεις προέρχονται από πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ειδικότερα, το 75% δίνει θετική απάντηση στο ερώτημα για τον αν θα κάνει το εμβόλιο, σε αντίθεση με το 22% που έχει αρνητική αντίδραση. «Σίγουρα όχι» απαντά το 12% και «μάλλον όχι» το 10%. Το 3% απαντά «Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες απαντούν αναφορικά με την ανησυχία τους για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού -θυμίζουμε πως έχουν ανακοινωθεί και στη χώρα μας δύο κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης. To 59% δηλώνει πως ανησυχεί αρκετά έως πολύ.

Δημοσκόπηση Pulse Skai 2021: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης για Πάσχα, εστίαση και φοροελαφρύνσεις

Στη δημοσκόπηση όμως αποτυπώνεται και η γνώμη των ερωτηθέντων για την απόφαση ειδικών και κυβέρνησης να παραμείνουμε στην πόλη αυτό το Πάσχα, με γνώμονα να ανοίξει ο τουρισμός και η εστίαση.

Το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ορθώς η κυβέρνηση απαγόρευσε την έξοδο του Πάσχα, ενώ ένα 38% τοποθετείται αρνητικά σε αυτή την ερώτηση. Παράλληλα, το 75% στη δημοσκόπηση εκτιμά πως το άνοιγμα σχολείων και εστίασης μετά το Πάσχα είναι μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η δημοσκόπηση ζητεί από τους ερωτηθέντες να τοποθετηθούν και αναφορικά με τις εξαγγελθείσες φορολογικές ελαφρύνσεις, με το 55% να εκτιμά πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις της δημοσκόπησης, οι ερωτηθέντες καλούνται να αξιολογήσουν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα.

Το 75% κρίνει τη στάση του Νίκου Δένδια θετικά, ενώ μόλις 11% αποτιμά αρνητικά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Άγκυρα μεταξύ του Έλληνα υπουργού και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Exit mobile version