Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Σακελλαροπούλου: Ενημέρωσε την ΠτΔ για τα εθνικά θέματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Σακελλαροπούλου: Ενημέρωσε την ΠτΔ για τα εθνικά θέματα

Δένδιας - Σακελλαροπούλου: Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την ΠτΔ για την επίσκεψή του στην Τουρκία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών με την ΠτΔ, ενόψει και της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό στη Γενεύη, που ξεκινάει στις 27 και ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου. Ο Νίκος Δένδιας ωστόσο ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και για τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες με ξένους ομολόγους του.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την ΠτΔ για την επίσκεψή του στην Τουρκία και τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπεξ καθώς και για το έντονα φορτισμένο κλίμα που επικράτησε κατά την συνέντευξη τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει επιδοθεί σε έναν διπλωματικό αγώνα δρόμου σε συναντήσεις με υπουργούς εξωτερικών άλλων χωρών τόσο των δυτικών Βαλκανίων, όσο και των χωρών του Κόλπου.

Σημαντική ήταν η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου καθώς υπογράφηκε μια συμφωνία με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, που αφορά την μετακίνηση μιας συστοιχίας Patriot Σαουδική Αραβία – κάτι το οποίο σύμφωνα με το Νίκο Δένδια- συμβάλει στη δημιουργία ενός μετώπου κατανόησης πάνω στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η ΠτΔ ενημερώνεται τακτικά από τον Νίκο Δένδια για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δείτε ακόμη: 
Περιστέρι «επιτέθηκε» στην Σοφία Ζαχαράκη, στην Κεφαλονιά – Η απίστευτη αντίδρασή της
Μητσοτάκης: Τέλη Μαΐου θα φτάσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς
Opinion Poll: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, παραμένει πρώτη η ΝΔ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις