Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γώγος για εμβόλιο: Το 5% όσων το έκαναν έχουν νοσήσει
ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος για εμβόλιο: Το 5% όσων το έκαναν έχουν νοσήσει

Γώγος για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα: Μόλις το 5% των εμβολιασθέντων νοσηλεύονται

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορονοιό, έχουν εμβολιαστεί ενώ ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη, θα επαναλάβουν τη διαδικασία, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το πότε. Επίσης, χαρακτήρισε δύσκολο το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να «καταστραφεί ο κορονοιός».

«Πάρα πολλές φορές στη συγκεκριμένη πανδημία, οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα», επεσήμανε, παραμένοντας αισιόδοξος για το μέλλον. «Κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν.Έχουμε δύο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το εμβόλιο και τα δεδομένα τόσο από την Ελλάδα όσο κι από άλλα μέρη του κόσμου, του τι συμβαίνει όταν εμβολιαζόμαστε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος, υπογραμμίζοντας πως θα περίμενε οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί να είναι περισσότεροι. «Πραγματικά κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως επίσης καλό δεδομένο είναι πλέον και η ευκολία του testing.

Ινδική μετάλλαξη Ελλάδα: Δεν πρέπει να μας ανησυχεί

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, μίλησε για την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, σχολιάζοντας και την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. «Είναι καινούριο στέλεχος, δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Στην Ινδία έχει εντοπιστεί τον Δεκέμβριο και έχει μέσα και τη μετάλλαξη της Βραζιλίας. Υπάρχουν τέτοια κρούσματα κορονοϊού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι πιο επικίνδυνος. Στην Ινδία αυτοί που μπορούν να πάνε σε νοσοκομείο, τον περνούν πολύ ήπια», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Επίσης, τόνισε πως «είμαστε σε καλό δρόμο, έχουν πέσει σημαντικά τα κρούσματα και οι αριθμοί στα νοσοκομεία και είμαστε σε έναν καινούριο δρόμο» αλλά όπως σημείωσε, «είναι φοβερό ότι έχουμε περισσότερους από 10.000 νεκρούς. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν πήγαμε όσο καλά είχαμε πάει στην αρχή». Σχετικά με την εστίαση και το άνοιγμά της, «θα ήθελα να καλέσω όλους τους επαγγελματίες να συστρατευθούν με όλους και να διευκολύνουν την τήρηση των μέτρων. Εκείνο που λιγάκι με ανησυχεί είναι ότι ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, διότι σε αυτούς τους χώρους δεν υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό αέρα. Καλό θα είναι οι καταναλωτές να προτιμούν τις ώρες που δεν έχει πολλή κίνηση για να πάνε σε αυτούς τους χώρους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις