Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακινητές μεταναστών: Με πλαστικές βάρκες μέσω Έβρου
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινητές μεταναστών: Με πλαστικές βάρκες μέσω Έβρου

Διακινητές μεταναστών: Στο τουρκικό έδαφος περίμεναν τη σειρά τους να επιβιβαστούν πάνω από τριάντα μετανάστες.

Αρχηγικά στελέχη κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, που εδρεύουν στην Τουρκία, επιχειρούν με τους συνεργούς τους, τις τελευταίες ημέρες, να μεταφέρουν μέσω του ποταμού Έβρου, με πλαστικές βάρκες, έναντι αμοιβής στους δουλεμπόρους, για να βρεθούν σε χώρες της Ευρώπης. Οι «ναυμαχίες» των Ελλήνων συνοροφυλάκων με τους διακινητές, δεν έχουν τέλος τις τελευταίες ημέρες στα νερά του ΄Εβρου. Σε τρία 24ωρα, με επέμβαση των Ελλήνων αστυνομικών, συνελήφθησαν δέκα τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν παράτυπους μετανάστες στο ελληνικό έδαφος, την ίδια στιγμή, που στο τουρκικό, περίμεναν τη σειρά τους ένα επιβιβαστούν στις πλαστικές βάρκες.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, από αστυνομικούς της Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων , οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Βάρκα Έβρος

Διακινητές μεταναστών: Αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες αντιστάθηκαν κατά την ακινητοποίηση τους από τους αστυνομικούς. Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, τους οποίους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Με τη σύλληψη των τεσσάρων διακινητών απετράπη, επισημαίνει η Αστυνομία, η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος συνολικά σε άλλα τριάντα περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τις βάρκες. Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Σύλληψη έξι διακινητών

Στον Έβρο, επίσης, κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνελήφθησαν σε άλλη επιχείρηση, έξι αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Στην πρώτη περίπτωση, πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά μη νόμιμους μετανάστες. Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων , οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν άλλους δύο διακινητές, τους οποίους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση , στην αγροτική περιοχή Πραγγίου, συνέλαβαν ακόμη έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζός στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο. Στην τέταρτη περίπτωση , σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν διακινητή, καθόσον τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζός στο εσωτερικό της χώρας οχτώ μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο. Κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες.

Άλλοι τρεις διακινητές

Στον Έβρο, πάντα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις άλλοι αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου, συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, με πλαστική βάρκα, εννιά μη νόμιμους μετανάστες. Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων , συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, τους οποίους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις