Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός βράβευση: Διάσωση από πνιγμό
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός βράβευση: Διάσωση από πνιγμό

Αστυνομικός βράβευση: Βούτηξε με κίνδυνο της ζωής του στα παγωμένα νερά της Παμβώτιδας για να σώσει γυναίκα που πνιγόταν.

Οι μνήμες της ημέρας που ο αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων Ιωάννης Τζίμας, βούτηξε με κίνδυνο της δικής του ζωής, αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη στα παγωμένα νερά της λίμνης Παμβώτιδας κι έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας, που πνιγόταν, ζωντάνεψαν 13 μήνες μετά. Αφορμή η τιμή που επιφυλάχθηκε στον αστυνομικό με την απονομή σε αυτόν του «Αστυνομικού Σταυρού», με Προεδρικό Διάταγμα «για την εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο». Τη γυναίκα είδαν στη λίμνη διερχόμενοι, οι οποίοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και την πυροσβεστική. Πρώτοι έφθασαν στο σημείο οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το δραματικό συμβάν, είχε γίνει γνωστό, από σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία εκδόθηκε λίγα 24ωρα μετά και περιέγραφε τα γεγονότα και τη δυσκολία του εγχειρήματος του τιμώμενου Αρχιφύλακα. Ανέφεραν τότε οι συνάδελφοί του: «Στην περιοχή, στην οποία έπειτα από κλήση στο 100 έσπευσαν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τα τελευταία χρόνια καταμετρώνται δεκάδες νεκροί από πνιγμούς, ενώ η επικινδυνότητα της λίμνης είναι γνωστή σε όλους, καθώς ο πυθμένας της είναι ιδιαιτέρως προσχωσιγενής και ελώδης. Παρ’ όλα αυτά, ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. αψήφησε τις παραμέτρους αυτές και, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη διάσωση της γυναίκας, το κατάφερε, προκαλώντας με αυτήν του την έξοχη πράξη το σεβασμό και την εκτίμηση των Hπειρωτών πολιτών. Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Γιάννη.  Νιώθουμε ειλικρινά υπερήφανοι, που είσαι μέλος της Ένωσής μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης των αστυνομικών».

Αστυνομικός βράβευση: Η τιμή από την πολιτεία

«Ένα χρόνο και κάτι μετά, ήρθε η σειρά της επίσημης Πολιτείας δια της Προεδρίας της Δημοκρατίας, να εκφράσει με την απονομή της ειδικής διάκρισης, την ευαρέσκειά της, στην πράξη αυτοθυσίας του αστυνομικού. Σε ειδική και λιτή, λόγω των ισχυουσών υγειονομικών μέτρων, τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τιμήθηκε, όπως α»νακοινώθηκε, με τον «Αστυνομικό Σταυρό» ο Αρχιφύλακας Τζίμας Ιωάννης του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, κατόπιν Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

«Συγκεκριμένα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «την 06-03-2019, ο Αρχιφύλακας Τζίμας Ιωάννης, υπηρετώντας στο Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι 50χρονη γυναίκα, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, βρισκόταν ημιλιπόθυμη μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της, θέτοντας και ο ίδιος τον εαυτό του σε κίνδυνο, βούτηξε στα νερά της λίμνης και υπό αντίξοες συνθήκες κολύμπησε ως το σημείο που βρίσκονταν η γυναίκα και με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να την ανασύρει στην ακτή, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν τέλει διασώθηκε».

Το Αστυνομικό Μετάλλιο με το αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού», απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, ο οποίος, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον τιμώμενο Αστυνομικό.

Παμβώτιδα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις