Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουρθιώτης – Βαξεβάνης: “Πόλεμος” μετά τις καταγγελίες, μήνυση και στον Αρχηγό της Αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης – Βαξεβάνης: “Πόλεμος” μετά τις καταγγελίες, μήνυση και στον Αρχηγό της Αστυνομίας

Φουρθιώτης - Βαξεβάνης: Απάντηση στις καταγγελίες του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μένιου Φουρθώτη

Μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη, έκανε ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, καθώς, όπως αναφέρει σε δήλωσή του “είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του. Υπενθυμίζεται πως ο εκδότης του Documento, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, κατήγγειλε ότι δέχθηκε πληροφόρηση πως κάποιοι είχαν σχεδιάσει να εκτελέσουν συμβόλαιο εναντίον του, αλλά μια συμπλοκή με άνδρες της ΕΛΑΣ ματαίωσαν τα σχέδιά τους. Επίσης αποκάλυψε πως “κάποιος κύριος” του είπε πως “ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην “πιάτσα” κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι’ αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα”.

Φουρθιώτης – Βαξεβάνης: Η δήλωση του Μένιου Φουρθιώτη

Μετά από σειρά επιθέσεων εις βάρος μου κάποιοι χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη και αστεία μυθεύματα επιχειρούν από θύμα να με παρουσιάσουν ως θύτη.

Μετά από 15 σφαίρες από πολεμικό όπλο στην κατοικία μου.

Μετά από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην κατοικία μου.

Μετά από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου συνεργάτη μου έξω από την μετάδοση της τηλεοπτικής μου εκπομπής!

Μετά από τις αλλεπάλληλες απειλές κατά της ζωής μου ακόμα και από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μελών Κυβέρνησης, υπόθεση που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο των “Αποκαλυπτικών”, η ιστορία, που έπλασε ο κ. Κώστας Βαξεβάνης για τους δικούς του λόγους, αποτελεί την κορύφωση του πολέμου λάσπης, που δέχομαι το τελευταίο διάστημα λόγω της εκδοτικής μου παρουσίας.

Επειδή είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου έχω ήδη προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες καταθέτοντας μήνυση κατά του κ. Βαξεβάνη.

Μήνυση όμως κατέθεσα και κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη καθώς με τις πράξεις και παραλείψεις του συνεχίζει να εκθέτει σε κίνδυνο την ζωή μου καθώς παρά το ότι είμαι διαπιστωμένα στόχος επιθέσεων, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί από πλήθος πραγματικών και καταγεγραμμένων περιστατικών, αφαίρεσε, ύστερα από πολιτική εντολή την προστασία μου.

Αντίθετα, με πολιτική εντολή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε πρόσθετα μέτρα προστασίας για τον κ. Βαξεβάνη βάσει των ισχυρισμών ότι ένας κύριος “τον οποίο ούτε καν κατονομάζει” του είπε ότι απειλείται η ζωή του. Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα οποία θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι ζητώ άμεσα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βαξεβάνης, που αποτελούν μνημείο ψεύδους και συκοφαντίας.

Φουρθιώτης – Βαξεβάνης: Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του παρουσιαστή

“Ο κ. Βαξεβάνης, με τις χθεσινές του δηλώσεις οι οποίες αρχικώς αναρτήθηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και στην συνέχεια αναπαράχθηκαν στο διαδίκτυο, περί του ότι ο εντολέας μου κ. Φουρθιώτης “αναζητούσε στην “πιάτσα” κάποιον για να εκτελέσει “συμβόλαιο” για αυτόν, με το οποίο προβλέπονταν να πυροβολήσει το ίδιο του το σπίτι, προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει τον κ. Μπαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δήθεν δεν θυμόταν το όνομα, έπληξε βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φουρθιώτη διαπράττοντας τουλάχιστον το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

” Ο κ. Φουρθιώτης αρνείται με οργή και αγανάκτηση τα ως άνω αναφερόμενα, καθότι αυτά αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, για τα οποία το λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία ο εντολέας μου θα προσφύγει εντός των επομένων ωρών. “Πέραν τούτων, ο εντολέας μου ζητά άμεσα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν εις βάθος την ως συγκεκριμένη υπόθεση”.

Μένιος Φουρθιώτης

Φουρθιώτης – Βαξεβάνης: Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του, ξεκινούν οι εισαγγελικές Αρχές με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η Εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων . Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι. Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα, με πρώτη ενέργεια την κλήση σε κατάθεση του καταγγέλοντος δημοσιογράφου.

Χρυσοχοϊδης: Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης γνωστοποίησε ότι λήφθηκαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μετά τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του.

Η σχετική ανακοίνωση του κ.Χρυσοχοϊδη αναφέρει αναλυτικά τα εξής: “Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις