Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διακίνηση μεταναστών: Στη φουσκωμένη κοιλιά μιας ”εγκύου” κρύβονταν τα μυστικά του κυκλώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Στη φουσκωμένη κοιλιά μιας ”εγκύου” κρύβονταν τα μυστικά του κυκλώματος

Διακίνηση μεταναστών: Tα ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία πλαστογραφούσαν έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα.

Έδειχνε και μάλιστα δήλωσε στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης έγκυος, αλλά δεν ήταν.

Πέτρος Καρσιώτης 

Απλά, κάτω από τα ρούχα της, στο ύψος της κοιλιάς, έκρυβε τα μυστικά τετραμελούς συμμορίας Σύρων πλαστογράφων, οι οποίοι κατείχαν πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων πολιτών τρίτων χωρών, τα οποία πουλούσαν σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, να ταξιδέψουν παράνομα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Γυναίκα αστυνομικός ερεύνησε

Με τη βοήθεια γυναίκας αστυνομικού, οι ίδιοι αστυνομικοί που σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έλεγχο και στο οποίο συνεπιβάτης ήταν η γυναίκα από τη Συρία, βρήκαν κάτω από τα ρούχα δεκάδες διαβατήρια πολιτών της Ευρώπης, τα οποία είχαν δηλωθεί είτε ως κλεμμένα είτε ως απωλεσθέντα.

Περιπολικό της αστυνομίας

Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή εγγράφων

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις συνολικά τεσσάρων Σύρων υπηκόων, για κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Στους Αμπελόκηπους

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων, σε έλεγχο, όπως προαναφέρθηκε στους εμπλεκόμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα.

Διαπίστωσαν, αναφέρει η Αστυνομία,  ότι κατείχαν και μετέφεραν πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Προσποιείτο την εγκυμονούσα

«Συγκεκριμένα η συνοδηγός», λέει αναλυτικότερα η Αστυνομία «προσποιούμενη την εγκυμονούσα, απέκρυπτε κάτω από τα ρούχα της, σακούλα που περιείχε πολύ μεγάλο αριθμό διαβατηρίων, ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων.

Στη διεύθυνση αλλοδαπών

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες επρόκειτο να διαθέσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα για την παράνομη προώθηση μεταναστών, μέσω των αεροδρομίων της Χώρας.

Περιπολικό της αστυνομίας

Μεγάλη η ποσότητα εγγράφων

«Η ποσότητα και η μεγάλη γκάμα των ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και το πλήθος των χωρών προέλευσής τους, καταδεικνύουν την έντονη δραστηριότητα των συλληφθέντων στον εγκληματικό χώρο της παράνομης μετανάστευσης», προσθέτει η Αστυνομία.

Από τον έλεγχο στα κατασχεθέντα έγγραφα προέκυψε ότι κάποια από αυτά φέρουν σημαντικές αλλοιώσεις, όπως αποξέσεις σελίδων στο σημείο με τα στοιχεία των κατόχων διαβατηρίων και σε άλλα έγγραφα έχουν αφαιρεθεί οι φωτογραφίες των φερόμενων ως κατόχων.

Κλαπέντα-Απολεσθέντα

Επίσης, 36 εκ του συνόλου των εγγράφων, έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

Τριάντα τρία διαβατήρια διαφόρων χωρών, 23 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 17 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών, 3 άδειες χειριστή σκάφους, δελτίο διαμονής Αρχών Ελλάδος, προσωρινό έγγραφο διαμονής Ευρωπαϊκής χώρας, δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού αρχών Ελλάδας, 5 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 550 ευρώ και επιχειρησιακό αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις