Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση μέτρων Ελλάδα: Ανοικτά από σήμερα mall, εκπτωτικά χωριά, κέντρα αισθητικής με click inside
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων Ελλάδα: Ανοικτά από σήμερα mall, εκπτωτικά χωριά, κέντρα αισθητικής με click inside

Άρση μέτρων Ελλάδα: Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μια ίσως τελευταία πρόβα επιστροφής στην κανονικότητα, συνιστά το άνοιγμα από σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, μιας σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως τα πολυκαταστήματα (malls) τα εκπτωτικά χωριά με τη μέθοδο του click inside καθώς και τα κέντρα αισθητικής Από σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια. Επίσης, από σήμερα στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής. «Προχωράμε με σταθερά βήματα προς την κανονικότητα» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανακοινώνοντας την επανεκκίνηση της εστίασης από την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου και από σήμερα των εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών και κέντρων αισθητικής.

Άρση μέτρων Ελλάδα: Οι κανόνες για εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά

Οι κανόνες για εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά από με τις μεθόδους click inside και click away έχουν ως εξής:

Για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών ωρών» ή με την συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13032, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ

Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) μία (1) φορά την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας (1) πελάτης για κάθε 25 τ.μ..

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.

Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Άρση μέτρων Ελλάδα: Κέντρα αισθητικής

Οι κανόνες για τα κέντρα αισθητικής είναι οι εξής:

Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση τη Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο από 7:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ.

Έως 100 τετραγωνικά μέτρα επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα και από 100 τ.μ. και πάνω επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων, και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Άρση μέτρων Ελλάδα: Εστίαση

Η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαΐου, με υποχρεωτική πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των συναφών επιχειρήσεων, με την παρουσία μόνο καθήμενων σε εξωτερικούς χώρους και με αναλογία έξι άτομα ανά τραπέζι, ξεκινά και η εστίαση στις 3 Μαΐου 2021.

Σχετικές διευκρινίσεις ως προς το ποιες κατηγορίες εργαζομένων οφείλουν να κάνουν self test εξέδωσε χθες το υπ. Εργασίας.

Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό τον ΚΑΔ 56.10, για υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο /ΚΑΔ 56.30.10.03, για υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ ΚΑΔ 56.30.10.06, για υπηρεσίες καφετέριας/ ΚΑΔ 56.30.10.07 και για υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο / ΚΑΔ 56.30.10.14 προβλέπονται τα εξής:

Έναρξη λειτουργίας μόνο στους εξωτερικούς χώρους, Δευτέρα 3 Μαΐου.

Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών.

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξή τους (90cm -1,2m και 1,8m, κατά περίπτωση).

Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Κλειστά 23:00-05:00.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν με τους προαναφερόμενους ΚΑΔ οφείλουν να επιδεικνύουν στις αρχές ελέγχου τη βεβαίωση από το TAXIS, από την οποία θα αποδεικνύεται ότι ο ΚΑΔ τους αποτελεί την κύρια δραστηριότητα πριν από την 1/3/2020.

Τέλος, παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύρια δραστηριότητά τους Κ.Α.Δ. 5621 (Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις) και 5630 (Υπηρεσίες ποτών) και τους οκταψήφιους αυτών.

Άρση μέτρων Ελλάδα: Αθλητισμός, γυμναστήρια

Για τη Μεγάλη Δευτέρα μετατέθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων των αιτημάτων του Υφυπουργείο Αθλητισμού περί επανέναρξης μιας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μεταξύ των αιτημάτων που έχει καταθέσει το Υφυπουργείο, είναι τα ακόλουθα:

Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.

Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές διαδικασίες.

Έναρξη προπονήσεων για:

Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League
Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών
Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών
Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών
Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.
Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.
Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

“Όπως όλοι θα έχετε αντιληφθεί, κι ενώ οδεύουμε προς τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, η γυμναστική δεν αποτελεί ούτε την τελευταία προτεραιότητα της πολιτείας. Αντίθετα, η εστίαση, τα κέντρα αισθητικής και τα τυχερά παιχνίδια, είναι οι τομείς που φαίνεται ότι απασχολούν περισσότερο τους ιθύνοντες. Σπασμωδικές ενέργειες και δημόσιες δηλώσεις τύπου “καλύτερα να ανοίξουμε το Σεπτέμβρη” από διάφορους εκπροσώπους του κλάδου, μόνο δυσχεραίνουν την κατάσταση και το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο.

Γι αυτό το λόγο, αποφασίζουμε να πραγματοποιήσουμε μεγάλη συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα 26/4 και ώρα 12:00 έξω από το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων στην οδό Νίκης 5, προκειμένου να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε όλους, και να δώσουμε ένα βροντερό παρών, διεκδικώντας να μας επιτρέψουν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες τουλάχιστον μαζί με την εστίαση. Παράλληλα, θα απαιτήσουμε ακόμα περισσότερα μέτρα στήριξης.

Συνάδελφοι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Κάναμε έως τώρα κάθε δυνατή προσπάθεια να ακουστούν γα αιτήματα μας είτε με επιστολές είτε με άλλους τρόπους επικοινωνίας, όμως η χλιαρή ανταπόκριση δεν αφήνει άλλα περιθώρια αναμονής και υπομονής.

Καλούμε άπαντες στη συγκέντρωση αυτή, τηρώντας κάθε προβλεπόμενο μέτρο (μάσκες και αποστάσεις) όπως πράξαμε και πέρυσι με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικά. Δε δικαιολογείται καμία απουσία τουλάχιστον από τους Αθηναίους συναδέλφους! Είτε υπάλληλοι σε αναστολή, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε γυμναστηριούχοι και ιδιοκτήτες συλλόγων, οφείλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο και στην κυβέρνηση ότι είμαστε εδώ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις