Μητσοτάκης εμβολιασμός: Τα “εύσημα” στον Νίκο Φίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης εμβολιασμός: Τα “εύσημα” στον Νίκο Φίλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μητσοτάκης εμβολιασμός: "Υπήρξε ένας άνθρωπος που έκανε αντιπολίτευση: Ο Νίκος Φίλης", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε το γιατί.

23.04.2021 | 11:33

Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένη και πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους, δήλωσε στη συνέντευξή του στον ALPHA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ασκώντας σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση ξεχώρισε τη στάση που κράτησε ο Νίκος Φίλης. “Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να λέει κάθε μέρα το αντίθετο, αλλά να βοηθά να πείσει συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Υπήρξε ένας άνθρωπος που έκανε αντιπολίτευση: Ο Νίκος Φίλης ο οποίος έκανε μια ανάρτηση ότι εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και καλούσε τον κόσμο να το κάνει γιατί είναι ασφαλές. Δεν έχω δει άλλη τέτοια δήλωση”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για την αντιπολίτευση

Σε ό,τι αφορά αναφερόμενος στις συνεδριάσεις των λοιμωξιολόγων, είπε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει και όχι οι ειδικοί. “Κατά κανόνα, 9 στις 10 φορές, 95 στις 100 φορές, έχουμε συνταχθεί απόλυτα με τις προτάσεις των ειδικών”, ανέφερε. “Τον Ιανουάριο, όταν κάναμε αυστηρό lockdown, ήταν δική μας απόφαση, όχι της επιτροπής. Η συζήτηση για τα πρακτικά είναι βαθύτατος λαϊκισμός. Κρεμάμε στα μανταλάκια διακεκριμένους επιστήμονες. Αναφέρομαι κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ένα παράδειγμα είναι η εστίαση. Ζητούσαν το άνοιγμα, ανακοινώθηκε και σήμερα είπαν ότι δεν τους αρέσει ο τρόπος που θα ανοίξει”, υπογράμμισε. “Δυστυχώς το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου γύρω από το θέμα της πανδημίας – και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση – είναι θλιβερό”, προσέθεσε και έφερε ως παράδειγμα τις θέσεις της για το άνοιγμα της εστίασης. “Είναι εντυπωσιακό πώς καταφέρνουν να λένε κάθε φορά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γίνεται. Η απόλυτη εικόνα της καταστροφής δεν αδικεί τη χώρα, αλλά τους ίδιους”, τόνισε.

Exit mobile version