Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λιβανός κορονοϊός: Σε καραντίνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβανός κορονοϊός: Σε καραντίνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Λιβανός κορονοϊός: Ο κ. Λιβανός υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό - Είχε συναντηθεί με βουλευτή, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, για προληπτικούς λόγους, έθεσε εαυτόν στην προβλεπόμενη από τα υγειονομικά πρωτόκολλα καραντίνα, μετά τη συνάντηση που είχε με συνάδελφό του βουλευτή, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά τη συνεργασία που είχαν, τόσο ο Υπουργός όσο και ο βουλευτής, τήρησαν τις υγειονομικές οδηγίες, καθώς φορούσαν και οι δύο μάσκα, κράτησαν την προβλεπόμενη απόσταση και συναντήθηκαν στο γραφείο με ανοικτά παράθυρα. Ο ΥΠΑΑΤ κ. Λιβανός, αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την ιατρική υπηρεσία της Βουλής, υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Το τεστ θα επαναληφθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Είχε συναντηθεί με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γ. Φραγγίδη, που διαγνώστηκε θετικός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιβανός είχε συναντηθεί με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Φραγγίδη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό αν και έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Ο κ. Φραγγίδης ανακοίνωσε ο ίδιος ότι είναι θετικός στον κορονοϊό με ανάρτησή του.

Στην ανάρτησή του ο κ. Φραγγίδης αναφέρει:

“Φίλες και φίλοι,

Μετά από κάποια ήπια συμπτώματα που είχα, έκανα σήμερα μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε θετικό. Έχω κάνει το εμβόλιο εδώ και 2,5 μήνες και οι πιθανότητες να μεταδώσω τον ιό δεν είναι μεγάλες (σύμφωνα μάλιστα με τους Ισραηλινούς ειδικούς, ένας εμβολιασμένος ενδέχεται να νοσήσει ελαφρά αλλά όχι να μεταδώσει τον κορωνοϊό). Ωστόσο, θεωρώ χρέος μου απέναντι στην κοινότητα, εκτός από την απαραίτητη ενημέρωση που ήδη έχω κάνει στον ΕΟΔΥ, να το γνωστοποιήσω και μέσω του Facebook. Φυσικά, θα ακολουθήσω τον απαραίτητο χρόνο καραντίνας.

Ο ιός είναι πολύ πονηρός και ανθεκτικός και πρέπει να προσέχουμε πολύ. Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα, με υγεία και υπομονή. Όλα θα πάνε καλύτερα”.

Η προγραμματισμένη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ στον εορτασμό της 195ης Επετείου της Εξόδου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, καθώς και το πρόγραμμά του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, δεν θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, με τηλεργασία.
Όλοι οι συνεργάτες του Υπουργού θα υποβληθούν σε τεστ, ενώ θα γίνει απολύμανση στο κτίριο του ΥΠΑΑΤ, επί της Αχαρνών 2.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις