Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως βόλεϊ: Η υπουργός σε παιχνίδι με μαθητές Λυκείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως βόλεϊ: Η υπουργός σε παιχνίδι με μαθητές Λυκείου

Κεραμέως βόλεϊ: Η Νίκη Κεραμέως έπαιξε βόλεϊ με μαθητές ενός εκ των Λυκείων που επισκέφτηκε πριν τις διακοπές του Πάσχα

Τις αθλητικές ικανότητές της ανέδειξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία έπαιξε βόλεϊ με μαθητές Λυκείου στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε σχολικά συγκροτήματα πριν την έναρξη των διακοπών του Πάσχα. Η Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε επίσκεψη σε Λύκεια στα Σεπόλια, το Παγκράτι και στου Ζωγράφου. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα μαθητών ενός εκ των σχολείων που επισκέφτηκε, έβγαλε το… σακάκι, σήκωσε τα μανίκια και αντάλλαξε μπαλιές με τα παιδιά.

Στη συνέχεια μίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, για την επιστροφή στη καθημερινότητα με την επανέναρξη των μαθημάτων. Μάλιστα φωτογραφήθηκε και με κάποιους από τους μαθητές που δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν μια “σέλφι” με την υπουργό Παιδείας.

Σε ανάρτησή της για την επίσκεψη στα Λύκεια, η υπουργός Παιδείας αναφέρει τα εξής:

“Τελευταία ημέρα λειτουργίας σήμερα των Λυκείων μας πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Είχα τη χαρά να συναντήσω και να συζητήσω με μαθητές μας και εκπαιδευτικούς μας σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στα Σεπόλια, το Παγκράτι και στου Ζωγράφου. Πλέον τα παιδιά μας έχουν επανέλθει στην καθημερινότητά τους, εστιάζουν στην εμβάθυνση της ύλης και κάνουν επαναλήψεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου. Καλή ξεκούραση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και Καλό Πάσχα!”.

Ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια από 10 Μαΐου

Υπενθυμίζουμε ότι η υπουργός Παιδείας, παρουσίασε την Πέμπτη το συνολικό σχεδιασμό για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς και στοιχεία από τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, τα self test και την πορεία των voucher, όπου και ανακοίνωσε ότι, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ θα συνεχιστεί και η δια ζώσης λειτουργία όλων των Λυκείων.

Η προσέλευση των μαθητών στις τάξεις τους θα γίνεται με δωρεάν self-test 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς και όλο το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων. Επίσης έκανε γνωστό ότι μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και πως ο βαθμός ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Το σχολικό έτος για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά παρατείνεται έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου, όπως σημείωσε. Τέλος, ανέφερε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια ενώ μετά τις 20 Μαΐου δίνεται η δυνατότητα έναρξης των κατατακτήριων εξετάσεων στα Πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις