Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση Γαλλία: Εν ψυχρώ εκτέλεση αστυνομικού από τζιχαντιστή – Μήνυμα Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Εν ψυχρώ εκτέλεση αστυνομικού από τζιχαντιστή – Μήνυμα Μακρόν

Επίθεση Γαλλία: Ο δράστης έσφαξε την 49χρονη αστυνομικό και μητέρα δυο παιδιών στη είσοδο του αστυνομικού τμήματος στο Ραμπουγέ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διεμήνυσε ότι η χώρα του «δεν θα υποχωρήσει» στη μάχη που έχει δεσμευτεί να αναλάβει εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας, μετά τη δολοφονία μιας διοικητικής υπαλλήλου της αστυνομίας στο Ραμπουγιέ από έναν Τυνήσιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης που έπεσε επίσης νεκρός, φέρεται να φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν δολοφονήσει την αστυνομικό. «Ήταν αστυνομικός. Η Στεφανί σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της, στο Ραμπουγιέ, στην ήδη αιματοβαμμένη γη του Ιβελίν», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ανάρτησή του στο Twitter.

Ενισχυμένα μέτρα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα

«Το Έθνος βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της, στους συναδέλφους της και στις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι στον πόλεμο ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Το σχόλιο του Γάλλου προέδρου παρέπεμπε στη δολοφονία, το 2020, του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί και δύο αστυνομικών, τον Ιούνιο του 2016, στο ίδιο διαμέρισμα της περιοχής του Παρισιού.

Μετά τον φόνο της αστυνομικού, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Δείτε ακόμη
ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στο πρόσωπο και σκότωσε Αφροαμερικανό που κρατούσε μαχαίρι
Σάλος με Αζέρο βουλευτή που θωπεύει συνεργάτιδά του online

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις