Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκρή μετρό Πανόρμου: Τραγική κατάληξη
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή μετρό Πανόρμου: Τραγική κατάληξη

Μετρό Πανόρμου: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε στις ράγες

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε στις ράγες του Μετρό Πανόρμου. Για τον απεγκλωβισμό της στήθηκε επιχείρηση με τη βοήθεια της πυροσβεστικής. Εννιά πυροσβέστες με τρία οχήματα έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό της γυναίκας, που τελικά δεν τα κατάφερε.

Δεύτερο άτομο έπεσε στις ράγες του μετρό αργότερα και απεγκλωβίστηκε από συρμό στο μετρό του Χολαργού. Στο σημείο έχουν σπεύσει 9 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

 

Ξεκινούν οι εργασίας για τη γραμμή 4

Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών του τμήματος Α’ της Γραμμής 4 του Μετρό και το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εγκαθίστανται τα εργοτάξια στους χώρους, όπου θα γίνουν οι νέοι σταθμοί.  Η Γραμμή 4 «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» του Μετρό έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας, με την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών σε κομβικά σημεία του κέντρου (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός).

Αναμένεται επίσης να αποσυμφορηθούν υφιστάμενοι κεντρικοί σταθμοί του Μετρό (κυρίως ο σταθμός του Συντάγματος) από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών σε πολλά σημαντικά κτήρια και εγκαταστάσεις, όπως τα Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ.  Συνολικά εκτιμάται ότι με τη Γραμμή 4 του Μετρό θα μετακινούνται περίπου 340.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ οι μετακινήσεις με ΙΧ αναμένεται να μειωθούν κατά 53.000 ημερησίως.

Η «Γραμμή 4» σε αριθμούς:
  • 13 χλμ μήκος
  • 15 νέοι σταθμοί: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή
  • 9 ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα.
  • 2 επίσταθμοι, πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου (κάτω από την Λεωφ. Βεϊκου) και μετά το σταθμό Γουδή (κάτω από τη Λεωφ. Κατεχάκη).
  • 1 νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για την Γραμμή 4, με προοπτική ενσωμάτωσης και του ελέγχου λειτουργίας των γραμμών 1, 2, 3, αλλά και μελλοντικών αυτόματων νέων γραμμών, καθώς και του Τραμ. Το νέο ΚΕΛ θα χωροθετηθεί εντός των ορίων του Αμαξοστασίου Σεπολίων.
  • Προμήθεια 20 συρμών.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις