Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μιωνής κατάθεση Novartis: Απάντηση της Γιάννας Παπαδάκου
ΕΛΛΑΔΑ

Μιωνής κατάθεση Novartis: Απάντηση της Γιάννας Παπαδάκου

Μιωνής κατάθεση Novartis: Τι αναφέρει με δήλωσή της η δημοσιογράφος.

Ενώπιον της ανακρίτριας – αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, βρέθηκε νωρίτερα ο Σάμπυ Μιωνής προκειμένου να καταθέσει για το σκάνδαλο της Novartis.

Ο επιχειρηματίας κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης» και στην κατάθεσή του υποστήριξε την μήνυσή του ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, καθώς και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Με δήλωσή της η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου αναφέρει: «Ο ελεγχόμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διάπραξη υποκλοπών και παράνομη χρήση των πρακτικών της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος, Σάμπυ Μιωνής, έχει ήδη μηνυθεί από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση Προσωπικών δεδομένων.

Όταν τον αναζητούν οι ανακριτές για να δώσει εξηγήσεις κρύβεται πίσω από την διαμονή του στο εξωτερικό. Επιλέγει εκείνος, πότε θα εμφανιστεί δήθεν ως μάρτυρας για να καταθέσει τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του. Χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς να φοβάται τις συνέπειες από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι!».

Παπαγγελόπουλος: Μάταιη η προσπάθεια Μιωνή να εμφανίσει σκάνδαλα ως δήθεν δικές μου σκευωρίες

Ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής στα όσα του είχε καταλογίσει νωρίτερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της ανακρίτριας – αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ο Μιωνή, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

Οι κατηγορίες Μιωνή

Σε αποκαλύψεις για το πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και όχι μόνο, προχώρησε ενώπιον της ανακρίτριας του του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής.

Ο κ. Μιωνής στην κατάθεσή του υποστήριξε τα όσα έχει διατυπώσει στη μήνυσή του, ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Η συμμορία, όπως είπε στην ανακρίτρια ο κ. Μιωνής, στοχοποίησε τον ίδιο και το Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης

Ο κ. Μιωνής, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, για το “εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα”, ο τόνισε ότι “ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίασή μας”.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση του επιχειρηματία έξω από τον ‘Αρειο Πάγο και λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

“Η θεωρία των περιγραφών όχι μόνο αποκαθιστά τον ρεαλισμό, αλλά έρχεται να ανταποκριθεί σε μια βασική μέριμνα της γλωσσικής ανάλυσης. Είδαμε ότι οι αναλυτικοί φιλόσοφοι όπως ο Ράσελ θεωρούν ότι η ρητορική πλευρά της γλώσσας είναι μια επιφάνεια που κρύβει το νοηματικό βάθος. Αυτό μπορεί να ανασυρθεί μόνο με τη μετατροπή της καθημερινής σε μια ιδεώδη τυποποιημένη γλώσσα, οι προτάσεις της οποίας θα πρέπει να είναι πειραματικά επαληθεύσιμες και λογικά συνδεόμενες μεταξύ τους. Πειραματικά επαληθεύσιμες είναι βεβαίως μόνο εφόσον οι περιγραφικές προτάσεις περιέχουν άμεσα γνωστά στοιχεία”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις