Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/4: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/4: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/4: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 329.134 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.094 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.864 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.003 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 456 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 479 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

17χρονος στην Πάτρα: Διασωληνώθηκε χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα

Ένας 17χρονος που νόσησε από κορονοϊό διασωληνώθηκε στην Πάτρα σύμφωνα με τις πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ο 17χρονος, όπως ανέφερε το κανάλι, δεν έχει εμφανή υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με το Tempo24.news, ο 17χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στη ΜΕΘ covid. Συνολικά στις ΜΕΘ κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 27 ασθενείς και περίπου 60 στις κλινικές Covid του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Γιατροί

Τζανάκης: Μετά την Κυριακή του Θωμά 2.200 κρούσματα κορονοϊού

Την εκτίμηση ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε κατάσταση σταθεροποίησης κι ελαφράς, πολύ αργής αποκλιμάκωσης, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευνομονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε «αυτό δε θα το δούμε τόσο από τα κρούσματα, τα οποία είναι αυξημένα λόγω των self tests και των πολλών διαγνωστικών δοκιμασιών που γίνονται τελευταία. Ενδεικτικά από τις 25 Μαρτίου και μετά γίνονται περίπου 10.000 τεστ επιπλέον κατά μέσο όρο. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι οι εισαγωγές στις κλίνες Covid να έχουν σταθεροποιηθεί και το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων να είναι ελαφρά έως αρκετά αρνητικό».

Σε ό,τι αφορά στη μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων, σημείωσε ότι αναμένεται να σταθεροποιηθεί τις επόμενες μέρες. «Είχα πει ότι σύμφωνα με τα μοντέλα μας θα φτάναμε τους 850 διασωληνωμένους και αυτό λογικά είναι το ταβάνι, αν και τα ακραία όρια της πρόβλεψής μας φτάνουν μέχρι τους 903 και το χαμηλότερο όριο στους 822. Θέλω να πιστεύω ότι οι 850 ήταν το ταβάνι και δε θα πάμε προς τα πάνω τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι την εβδομάδα μετά την Κυριακή του Θωμά τα κρούσματα θα κυμαίνονται μεταξύ 2.000-2.200, με προοπτική να μειωθούν περαιτέρω. Ωστόσο, τόνισε ότι τα λίγα κρούσματα που ενδεχομένως θα δούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα δε θα είναι αντιπροσωπευτικά, καθώς θα οφείλονται στα λίγα τεστ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις