Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα εμπορικών κέντρων: Συνεδριάζουν εκ νέου οι λοιμωξιολόγοι
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα εμπορικών κέντρων: Συνεδριάζουν εκ νέου οι λοιμωξιολόγοι

Εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής: Σήμερα οι αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμά τους

Συνεδριάζουν εκ νέου οι λοιμωξιολόγοι ώστε να παρθούν οι αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν το πράσινο φως, ενόψει και του Πάσχα. Η πρόθεση για το άνοιγμα τους έχει διατυπωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς όσο παραμένουν κλειστά  δημιουργείται πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού από την στιγμή που λειτουργεί το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια.  Τις προηγούμενες εβδομάδες οι επιστήμονες είχαν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο ενώ και στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown δεν συμπεριλήφθηκαν. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιστήμονες αναμένεται να επιτρέψουν να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα με τις όποιες ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση.

Προς συζήτηση είναι η κατάργηση του click inside, δηλαδή κατόπιν ραντεβού ο πελάτης να εισέρχεται κανονικά στο κατάστημα που επιθυμεί για να κάνει τις αγορές του. Και σε αυτή την περίπτωση, η θέση της κυβέρνησης είναι «ελευθερωθεί» η αγορά και ο πολίτης να μη χρειάζεται ραντεβού για να ψωνίσει. Από τη μεριά τους οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ίσως δημιουργούσε συνωστισμό έξω από τα καταστήματα. «Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων» είχε δηλώσει την Πέμπτη μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ανοίγουν την Μεγάλη Εβδομάδα;

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν την Μεγάλη Εβδομάδα, απάντησε: «Το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να υπάρξει μια διασπορά, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού, και από την άλλη πρέπει να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι επιχειρήσεις γιατί έχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, έχουν επίσης τεράστια πάγια και έξοδα για τη συντήρηση τους και είναι επενδύσεις που έγιναν στη χώρα και οι οποίες πρέπει να βρουν και αυτές τον τρόπο να αποκτήσουν το εισόδημα το οποίο έχουν χάσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις