Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χανιά γηροκομείο: Πέθαναν 68 τρόφιμοι σε ένα χρόνο, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά γηροκομείο: Πέθαναν 68 τρόφιμοι σε ένα χρόνο, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Χανιά γηροκομείο: Η εισαγγελία ζήτησε την εκταφή σορού γυναίκας.

Στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε γηροκομείο προχώρησαν οι Αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων και η οποία αναμένεται να ρίξει φως στο αν ο θάνατος της γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τροφίμων του ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Με λίγα λόγια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Zarpa News οι αρχές ερευνούν αν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει στο ίδρυμα αυτό, υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών. Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι έφτασε σε εκταφή σορού, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών. Πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας αναφέρουν ότι σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα. Είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για κατηγορίες, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και η εκταφή που έγινε την Πέμπτη, αποτελεί ένα μονάχα – αλλά πολύ σημαντικό – μέρος της.

Δείτε ακόμη: 
Εμβολιασμοί επτά ημέρες την εβδομάδα και έως τις 12 το βράδυ
Νεκρός με δεμένα τα χέρια βρέθηκε άνδρας στην Κυψέλη
Το Μπάκιγχαμ ζήτησε τις συνταγές που ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου στο Προεδρικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις