Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός επόμενες μέρες: Αλλάζει σκηνικό με βροχές και ισχυρούς ανέμους
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός επόμενες μέρες: Αλλάζει σκηνικό με βροχές και ισχυρούς ανέμους

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές παρά την αύξηση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σκηνικό για ακόμα μια φορά ο καιρός τις επόμενες μέρες και υποδέχεται την Μεγάλη εβδομάδα με βροχές, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Μπορεί η θερμοκρασία να έχει αρχίσει να ανεβαίνει και ο καιρός να γίνεται πιο ανοιξιάτικος, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ξαναχαλάσει από αύριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού, με βροχές, σκόνη και στη ισχυρούς ανέμους. Αυτή είναι η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο (Παρασκευή 23/04 – Κυριακή 25/04/2021).

Αύριο Παρασκευή 23/4 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σαββάτο 24/04 οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή 25/04 θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα. Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσεων προβλέπονται την Παρασκευή 23/04 στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο 24/04 και κυρίως την Κυριακή 25/04, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Ποια η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή 23/04 και Σάββατο 24/04.  Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την Πέμπτη 22/04 έως και την Κυριακή 25/04, με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο.

Μαρουσάκης σήμερα: Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Πέμπτη καθώς η αρχική ηλιοφάνεια θα οδηγήσει, από το μεσημέρι, σε τοπικές βροχές στα δυτικά, ασθενείς έως σχεδόν μέτριους ανέμους στα πελάγη, ενω θα υπάρχει κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες στα δυτικά, βόρεια και στα κεντρικά, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς), 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 16 βαθμούς), 8 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα Δωδεκάνησα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις