Εμβολιασμοί Ελλάδα κάθε πότε: Επτά ημέρες την εβδομάδα και έως τις 12 το βράδυ

ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί Ελλάδα κάθε πότε: Επτά ημέρες την εβδομάδα και έως τις 12 το βράδυ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Εμβολιασμοί Ελλάδα κάθε πότε: Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή.

22.04.2021 | 18:31

Το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τον νέο κώδικα των δικαστικών υπαλλήλων.

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίμαχη ρύθμιση του άρθρου 4 της τροπολογίας.

Επιπλέον, με την τροπολογία θεσπίζεται επταήμερη εργασία (Δευτέρα έως Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας) στα εμβολιαστικά κέντρα με δύο βάρδιες και ωράριο σε δύο βάρδιες από τις 7 το πρωί ως τις 24:00

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 30 – 39 ετών – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Τα επόμενα βήματα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ήταν από τα βασικά σημεία του χθεσινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα του εμβολιασμού, τονίζοντας πως ακόμη η χώρα δεν είναι στα επιθυμητά ποσοστά και επισημαίνοντας τη σημασία που έχει το να γίνουν οι εμβολιασμοί ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ήδη έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54 το Σάββατο, αλλά ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του επεφύλασσε μία έκπληξη καθώς προανήγγειλε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανοίξει και για τους 30 και άνω.

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 ετών, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Οι εμβολιασμοί σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία θα γίνουν με τα εμβόλια της AstraZeneca καθώς υπάρχει απόθεμα μετά τις ακυρώσεις που έχουν προηγηθεί, ενώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές κατηγορίες 40-44 και 45-49.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Ήδη πάνω από 2,6 εκατ. εμβολιασμοί έχουν γίνει στη χώρα, ωστόσο η διστακτικότητα πολιτών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca οδήγησε τις αρμόδιες Αρχές να δώσουν τη δυνατότητα σε νεότερες ηλικίες να εμβολιαστούν αναπροσαρμόζοντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στη χθεσινή ενημέρωση ωστόσο, ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε τα ποσοστά των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ως τώρα, τα οποία κυμαίνονται ανά ηλικία ως εξής:

-85+: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 65,7% με βάση τα ραντεβού

-80-84: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 66% με βάση τα ραντεβού

-75-79: 68% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 77% με βάση τα ραντεβού

-70-74: 50% λάβει έστω την πρώτη δόση, 70,57% με βάση τα ραντεβού

-65-69: 27% λάβει έστω την πρώτη δόση, 68,5% με βάση τα ραντεβού

-60-64: 51% λάβει έστω την πρώτη δόση, 60% με βάση τα ραντεβού

Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι 1.826.628, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 2.600.998 δόσεις εμβολίων.

Exit mobile version