Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Συνάντηση σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Συνάντηση σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου

Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Η διάσκεψη της Γενεύης στην ατζέντα των συζητήσεων.

Τον Νίκο Αναστασιάδη θα υποδεχτεί σήμερα στις 10.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κύπριος πρόεδρος θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου κυρίαρχο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι το Κυπριακό. Την άλλη εβδομάδα ακολουθεί στην Γενεύη η διάσκεψη για το ζήτημα της Κύπρου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον κ. Αναστασιάδη να έχουν μία κατ’ ιδίαν συζήτηση για την διάσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, για σκοπούς συντονισμού και αλληλοενημέρωσης.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι στη συνάντηση θα παρευρίσκονται, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κούρος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο αυθημερόν.

Να τονιστεί πως ο κ. Αναστασιάδης τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θα πάει στη Γενεύη με στόχο να γίνει μια σοβαρή διαπραγμάτευση και σε μία λύση που θα «αντιμετωπίζει και τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και τη δυσπιστία που δημιουργήθηκε αλλά και εκείνες των Ελληνοκυπρίων». Από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει ατζέντα λύση «δύο κρατών», που η Κύπρος απορρίπτει. Μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, Ιβαν Κόρτσοκ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00.

Μητσοτάκης - Αναστασιάδης
Δείτε ακόμη:
Τσαβούσογλου: “Ο Δένδιας είναι φίλος μου, δεν φέρθηκε έντιμα και με στεναχώρησε”
Βάσω Κιντή: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδιώξει τους διακεκριμένους αρχαιολόγους που βράβευσε η ΠτΔ
Διάγγελμα Μητσοτάκη για το άνοιγμα δραστηριοτήτων – Εστίαση, σχολεία, “ελεύθερες” αγορές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις