Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αρχαιολόγοι ΣΥΡΙΖΑ: Η αποκάλυψη της Βάσως Κιντή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχαιολόγοι ΣΥΡΙΖΑ: Η αποκάλυψη της Βάσως Κιντή

Αρχαιολόγοι ΣΥΡΙΖΑ: Η καθηγήτρια αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίωξε κακήν κακώς τους αρχαιολόγους που βράβευσε η ΠτΔ

Η καθηγήτρια Βάσω Κιντή αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διώξει τους αρχαιολόγους που βράβευσε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την Ημέρα Φιλελληνισμού. Σε ανάρτησή της στο Facebook η Βάσω Κιντή αναφέρει συγκεκριμένα ότι “τον Jack Davis μαζί με άλλους σπουδαίους Έλληνες και φιλέλληνες που προσέτρεξαν να προσφέρουν ανιδιοτελώς εκδίωξε από τα πανεπιστήμια κακήν κακώς με την κατάργηση των Συμβουλίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Θ. Πελεγρίνης, τότε πρύτανης ΕΚΠΑ και κατόπιν υφυπουργός Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε σκόπιμο να τους κάνει αγωγή (σε 6 μέλη του Συμβουλίου μεταξύ των οποίων και στον Jack Davis) για 1.000.000 ευρώ.”

Ολη η ανάρτησή της

“Ο Αμερικανός αρχαιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Jack Davis και η σύζυγός του, επίσης αρχαιολόγος, Dr Shari R. Stocker, παρασημοφορήθηκαν χθες, την Ημέρα του Φιλελληνισμού, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά τους στην Ελλάδα. Οι δύο αρχαιολόγοι αποκάλυψαν το 2015 τον ασύλητο τάφο του λεγόμενου “Γρύπα Πολεμιστή” κοντά στα ανάκτορα του Νέστορα στην Μεσσηνία (το θέμα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στους ΝΥΤ) και συνεχίζουν το ανασκαφικό τους έργο. Γνώρισα τον Jack Davis ως μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ την περίοδο 2012-2016.

Ήταν τιμή για το πανεπιστήμιο να μετέχει και να προσφέρει και από αυτή τη θέση στη χώρα μας. Τον Jack Davis μαζί με άλλους σπουδαίους Έλληνες και φιλέλληνες που προσέτρεξαν να προσφέρουν ανιδιοτελώς εκδίωξε από τα πανεπιστήμια κακήν κακώς με την κατάργηση των Συμβουλίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Θ. Πελεγρίνης, τότε πρύτανης ΕΚΠΑ και κατόπιν υφυπουργός Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε σκόπιμο να τους κάνει αγωγή (σε 6 μέλη του Συμβουλίου μεταξύ των οποίων και στον Jack Davis) για 1.000.000 ευρώ.

Χαίρομαι που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε τον φιλελληνισμό και την προσφορά τους. Τους εύχομαι να είναι δυνατοί να συνεχίσουν το έργο τους και να ξέρουν ότι υπάρχουν Έλληνες που εκτιμούν όσα έκαναν και κάνουν για τη χώρα.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις